Donatello

Född Sep 2020 - Finns i Mellansverige
Höjd 58cm
Vikt 25kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Det allra första som Dino, före detta Donatello fick erfara så fort han satte sina tassar på denna jord var respektlöshet för sig själv, sin egen kropp och sina signaler. Under sina första månader i livet i Rumänien innan han kom till vårt shelter, behandlades han som en levande leksak och utnyttjades av människor för sin egen underhållning. Han drogs runt med ett rep runt halsen och slängdes runt som en liten trasdocka. Som ni kan förstå så sätter detta ärr i en ung själ med sådana här dåliga erfarenheter av mänskligheten. Det har lett till att han är orolig och att han känner att han måste prata med tydligt och med stora bokstäver med alla som han stöter på hädanefter, i hopp om att slippa riskera att bli respektlöst behandlad igen. Det är svårt för honom att navigera sig i denna värld när han har denna rädsla med sig. Just nu är han en nervös unghund som letar efter någon som har erfarenhet av hundar med trauman och som har kunskap för att kunna stötta en hund som har rädslor. Den typ av hem som han söker efter är ett lantligt beläget hem utan barn. Samt att det inte ska finnas några sociala krav på honom utan att han bara ska kunna andas ut. Bakom hans osäkerhet finns det en nyfikenhet och en snabblärd kille som kan frodas bara han får hjälp att hitta sitt tassfäste. Hos en kunnig person med erfarenhet kommer han att kunna utvecklas till en toppenkille.

Här kan ni läsa om Donatellos bakgrund: Rumänien är fortfarande ett ungt land som i sitt försök att återhämta sig från kommunistregimen, kämpar emot korruption och strävar efter att etablera sig som en modern demokrati. På grund av detta råder det fortfarande mycket fattigdom bland folket och en del av folket lever i stor utsatthet, vilket gjort att många slumområden i städerna upprättats. Där både människorna och djuren kämpar på och lever en dag i taget, känslan av hårt lidande hänger i luften och det skär i hjärtat att levande varelser tvingas leva på detta vis i dagens samhälle. Denna fina hundfamilj bestående utav mamma Effie och sina valpar Aslan, Bodhi, Briana, Devon, Donatello, Luciano, Mazarica, Nymeria och Zoella kommer från slummen utanför Suceagu.

Giovani som arbetar i vårt hägn hade åkt till slummen då han hade hört rykten om en hund som fanns där som folk hade hotat att döda, för att man hade tröttnat på att rände runt så många hundar där. När han befann sig där kom en snäll kvinna fram till honom som hade hört om vårt hägn och arbete och undrade om Giovani hade möjlighet att även ta med sig Effie och sin familj. Hon hade sett hur barnen i familjen som ägde Effie brukade sätta rep runt halsen på valparna och släpa runt på dem som livlösa, ickekännande objekt i någon form av elak lek. Hon var rädd för valparnas liv och om de inte hade avlidit genom denna form av ”lek”, var hon rädd att ägarna skulle ha ihjäl dem eller dumpa dem inom snar framtid efter att barnen tröttnat på att ”leka” med dem. Medan detta pågick tvingades mamma Effie att hjälplöst stå och se på hur sina dyrbara små valpar behandlas illa enbart för mänsklig underhållning. När hon försökte gå emellan och säga ifrån att de skulle låta hennes barn vara blev endast bortsjasad därifrån och tillsagd. Hon fick istället dra sig undan till en trygg vrå för att inte själv riskera att få mer skäll när hon endast försökt att försvara sin familj. Den godhjärtade kvinnan ville att detta skulle fortgå eller att något värre skulle riskera att ske utan tack vare hennes mod och goda hjärta undkom de att behöva fortsätta leva i denna misär och Effie skonades ifrån att riskera att få sina valpar slitna ifrån henne när man väl tröttnat på dem.

Ingen är född med grymhet men det skär i våra hjärtan att barn vars naturliga instinkt är att värna om djuren, redan i tidig ålder fått lära sig att hundar är varelser utan värde och att man därmed kan behandla dem hur som helst. Ni som följer vår sida ser gång på gång exempel på hur illa hundarna far i Rumänien där så många människor inte har någon empati för dem överhuvudtaget. Vissa ser dem inte som levande och kännande individer utan bara som saker helt utan ett känsloliv. Enligt dem är hundarna inte människans bästa vän, utan människans bästa verktyg, enbart till för att utnyttjas. Vårt team går ofta ut i skolor för att hjälpa till att forma och utbilda nästkommande generation om hundars värde och känslor, för att skapa förändring på sikt. Giovani tog med sig både Effie och sina valpar samt den andra hunden han åkt ut för att rädda med sig till vårt hägn i Suceagu och nu har de äntligen fått chansen att vila ut i tryggheten.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu