Dodo

Född Jan 2015
Höjd ca 25 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Dodo och Jezzy kom till hägnet då deras ägare inte längre var intresserad av att ha dem kvar. De allra flesta hundägare i Rumänien som inte längre vill ha sina hundar väljer att sätta ut dem på gatan att klara sig själva. Vanligtvis åker man tillräckligt långt hemifrån så att hunden inte ska hitta tillbaka. Varför någon människa gör så är obegripligt. Mannen som hade dem hade diskuterat det här med en granne, och grannen ringde i sin tur upp Vasile och berättade vad som var på gång då hon är en sann djurvän. Vasile tog sedan kontakt och erbjöd sig att se till att ta hand om de båda. Mannen lämnade ifrån sig Dodo och Jezzy, glad i hågen att bli av med dem. Att han ville bli av med dem hade ju som du förstår inget att göra med varken Dodo eller Jezzy som båda är ljuvliga hundar, utan bara att han bestämde sig för att det var jobbigt att ha hundar. Att äga hund i Sverige med allt vad det innebär, är bara en dröm för de ägda hundarna i Rumänien.

Varken Dodo eller Jezzy skulle ha klarat sig länge på egen tass på gatan. Små hundar överlever sällan speciellt länge, och vi är tacksamma att vi fick in dem så att de nu kan få chansen till att få en underbar tillvaro i Sverige.

Dodo ser ju ut att ha en del tax i sig precis som Jezzy. Dodo är en lugn och kärleksfull hund, och är inte speciellt stojig och busig av sig utan för sig med en så stor värdighet som är möjligt för en liten hund som inte räcker många centimetrar över jorden. Han är väldigt kärlekstörstande som du ser här på bilden när han hälsar på Christina som hjälper till i hägnet, och han är väldigt förtjust i att vara nära och mysa. Dodo skulle helt enkelt bli en perfekt kamrat till dig som söker en mindre hund.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu