Disa

Född Mars 2017
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Bokad

Disa är en tik som ligger oss extra varmt om hjärtat. Hon hittades knivskuren med ett fruktansvärt sår på en gata strax utanför Cluj. Hon låg tryckt mot en husvägg utan att någon brydde sig om henne när en vän till Alina passerade. Väninnan gick fram till tiken direkt och undersökte henne, och även om Disa självfallet hade svåra smärtor lät hon sig kännas igenom och undersökas utan att varken försöka fly eller försvara sig, vilket berättar en hel del om Disas milda temperament och godmodiga natur. Alinas väninna ringde omgående till Vasile som kom åkande och plockade upp tiken och åkte raka vägen till en veterinär där hon sövdes och sedan syddes. Såret var djupt och det har tagit tid att läka, så det är först nu som Disa kommit upp för adoption.

Disa finns nu i vårt hägn i Suceaug strax utanför Cluj, hon haltar fortfarande och det är möjligt att hennes hälta kommer att bli permanent. Vi vet inte det idag, utan hoppas på att hon kommer att kunna fortsätta sin läkningsprocess men ännu har inte tillräckligt lång tid passerat för att veta om hältan blir kvar eller inte, och eftersom vi inte vet detta så går Disa som handikappad med reducerad adoptionskostnad.

Vi vet inte något alls om Disas bakgrund annat än att hon hittades på gatan och vi förmodar att det är där hon levt sitt liv. Vem som är så fruktansvärt grym att den knivskär en försvarslös hund det vet vi inte, det är nästan för fruktansvärt att ens kunna tänka sig att den ondskan existerar i vår värld.

Disa är en mjuk tik med ett stort förlåtande hjärta som fungerar bra ihop med alla hundar hon träffar på i hägnet, och hon är även väldigt förtjust i de människor som hon träffar på och möter dem med försiktiga svansviftningar. Vi hoppas, önskar och håller tummarna för att Disa nu får komma till Sverige snart. Den som adopterar den här hunden kommer att få en trogen kamrat för livet, och hon kommer att ge mångfalt tillbaka av den kärlek hon får. Är det du som är Disas person i livet?