Dino

Född Dec 2020
Höjd växer fortfarande
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 7500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

En lördagsmorgon i mitten av mars 2021 möttes Alina en känslofylld Julia vid hägnets grindar som precis hade räddat mamma Benita och sina valpar Dino och Dylan.

Här ska ni få höra hur det gick till. Julia hade bestämt sig för att åka till mataffären för att handla lite förnödenheter och för att komma dit från där hon bor, måste man köra förbi Pata Rât där det alltid kryllar av nödställda hundar. Pata Rât är även känt som ”Clujs soptipp”. Det började som en vanlig soptipp och har senare utvecklats till det värsta slumområdet i Cluj. Människorna och djuren där lever i stor misär och nöd mitt bland allt skräp, det är ett område på cirka 9 hektar som är uppdelar i olika läger. Pga grund av deras avskildhet från resten av Cluj har det bildats som en egen subkultur där och det osar av lidande från hela stället.

När Julia nästan hade hunnit köra förbi slumområdet fick hon syn på en tik tillsammans med sina små valpar som sprang längs med vägen. Synen fick det att knyta sig i hjärtat på henne och hon kände att hon inte bara kunde köra förbi utan att göra något. Så hon stannade bilen och gav dem lite hundmat, som hon alltid har i bilen för just sådana här lägen, vilket de tacksamt tog emot. Hon såg att mamman var i ett dåligt och magert skick och att livet inte varit lätt mot henne. Blotta tanken på att åka vidare och handla mat åt sig själv efteråt medan hundfamiljen fick stanna kvar i Pata Rât och leta efter matrester var otänkbar. Vilket fick Julia att där och då bestämma sig för att hon inte bara kunde lämna dem för att fortsätta tvingas genomlida denna misär som livet tilldelat.  Så efter de fått i sig lite mat i sina magar lockade hon med sig dem i bilen och satte kurs mot hägnet, där de sedan togs emot med öppna armar. Här kan ni se ett videoklipp från när de först kommit till hägnet. Tack vare Julias stora hjärta har denna familj äntligen fått chansen att kunna bli väl omhändertagna och nya möjligheter i livet har öppnats upp för dem.

Bröderna Dino och Dylan är två underbara och orädda små krabater. Julia berättar att hon tyckte att man märkte att de var vana vid människor från första stund som hon stötte på den lilla familjen. Så fort någon går förbi deras kennel blir de helt till sig av glädje och nyfikenhet och springer fram med svansarna viftandes för att undersöka vem detta är och om de kommer att komma in för att leka med dem. Trots att de fötts i slummen Pata Rât där majoriteten av hundarna lär sig den hårda vägen att människor bör man undvika vid alla omständigheter om man vill ha en chans för att överleva, har dessa filurer tack och lov hunnit skonas från att lära sig detta den hårda vägen utan har fått behålla sin oskuldsfulla tillit till att folk enbart är goda. Dino och Dylan spenderar sina dagar med att brottas med varandra och stoja runt precis som vilka valpar som helst. Trots detta får man påminna sig själv om att det kommer att vara en världsomvälvande upplevelse för dem till en början att komma till sin nya föralltid-hem i Sverige, även om de kommer att få chansen till nya fantastiska liv som de aldrig ens hade kunnat drömma om. De kommer att behöva en rejäl dos av tid och tålamod till en början, som alla våra hundar, för att kunna bygga självförtroende och hitta sitt tassfäste i sin nya verklighet. Med hjälp av stöttning, tålamod och köttbullar kommer de att bli helt fantastiska familjemedlemmar åt dem som väljer att lägga ner tiden och öppna sin hjärtan för dem. Vi vet inte vad det är för raser i dem, troligtvis är de blandraser över flera generationer som majoriteten av hittehundarna i Rumänien. Därför vet vi inte heller helt säkert hur stora de kommer att bli som fullvuxna, kanske brås de på sin mamma Benita och kommer att bli som henne, ca 50cm höga eller så kanske de brås mer på sin okända pappa. Vi är helt säkra på att de som väljer att adoptera en av dessa busungar kommer att få en fantastisk levnadskamrat. De kan komma till Sverige först i juni.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu