Diego

Född Juli 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

I slutet av augusti efter en hektisk dag där Alina precis sagt adjö till en av transporterna med hundar som åkt till sina föralltid-hem i Sverige så fann hon denna lilla familj vid sidan av vägen. Den består av mamma Ramona och sina ungar William, Montgomery, Georgina och Diego. Vi kan inte säga med säkerhet om mamma Ramona levt länge på gatan eller om det är så att man dumpat henne så fort att man upptäckt att hon var dräktig eller när valparna blivit lite större och börjat göra mer väsen av sig. Hur som helst så är det något som inte haft lust eller råd att ta hand om vare sig Ramona eller hennes små avkommor.

Vi är så tacksamma att Alina fann dem vid rätt tillfälle så att ingen av dem svultit till döds ute i det vilda som så många andra oönskade hundar gjort före dem. Det är en sorglig realitet som många hundar i Rumänien måste kämpa emot, det att lätta att tro att det beror på enbart ren och skär ondska då det är gör det enklare att dela upp världen i gott och ont. I Rumänien sker majoriteten misär som många hundar utsätts för inte enbart utav ren och skär ondska. Inte allting är svart och vitt där hundarna har det dåligt men människorna har det gott. Det finns många gråskalor däremellan som är viktiga att påminna sig själv om. Många av människorna har inte det så bra ställt de heller och gör sitt bästa under omständigheterna för att både de själva och sina husdjur ska överleva. Detta är den hjärtskärande verkligheten som vi arbetar med och vi tar ofta in dumpade hundar och valpar, vilket skaver i hjärtat men vi glömmer ibland lätt bort den sanning som finns i andra ändan. Att även om dumpningen är grym så kanske det var det ”bästa” man kunde göra under omständigheterna. Det gör oss otroligt ledsna att det finns sådan desperation att det är det ”snällaste” man kan göra för sin hund och det är något som vi försöker att bekämpa med hjälp av vårt kastreringsarbete. Genom den försöker vi att minska antalet oönskade hundar som föds in i denna värld då folk kan ta sina egna hundar eller hittehundar till oss för att få dem kastrerade gratis.

Nu är de trygga i vårt hägn i Suceagu och har en egen kennel som de delar tillsammans med valparna Dilara, Gus, Leocadia och Kingston som Ramona kärleksfullt tagit under sina vingar och agerat fostermor åt. De små syskonen Georgina, Diego, Montgomery och William njuter av att äntligen vara i tryggheten och att få leksaker, tack vare era donationer att få busa med för första gången i sina liv. Innan de kom till oss hade de troligtvis inte möjligheten att kunna slappna av, känna sig trygga och bara kunna leva som ”normala valpar”. Vi vill ge dem möjligheten att låta resten av sina liv förbi så trygga och underbara och till och med kunna fyllas med ännu mer kärlek och skojigheter när de väl får komma till sina föralltid-hem. Han kan komma till Sverige först i november, då han har fullbordat sitt vaccinationsprogram och är tillräckligt gammal för att kunna kastreras. Vi vet inte vad det är för raser i dem, troligtvis är de blandraser över flera generationer och vi vet inte hur stora de kommer att bli som fullvuxna. Mamma Ramona är cirka 60cm hög men vi vet inte om de brås på henne eller på sin okända pappa. Vill du ge en liten valp en chans till ett nytt och härligt liv är det bara att skicka in en intresseanmälan.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu