Diana

Född Jan 2017 - Finns i Stockholm
Höjd ca 35-40 cm
Vikt 12 kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Diana är en väldigt vacker liten tik med fantastiska uttrycksfulla och speciella ögon. Hon älskar att vara nära så kel och gos står högt uppe på hennes önskelista. Hon är helt rumsren, går hyfsat i koppel och hennes nuvarande matte har henne lös på öppna fält och där springer hon av sig. Katter har hon inte bott med och umgänget med de hon träffat har väl gått sisådär men det kan hon säkert lära sig att leva i sällskap med om hon får lite träning. Lite äldre barn som är så att säga hundvänliga fungerar bra, och hennes nuvarande familj tror hon skulle älska agility. Diana söker ett nytt hem då hon i dag bor i storstan och hon tycker att det är jobbigt med alla intryck, kollektivtrafik och annat som är typiskt för just den miljön, och därför tror hennes familj att hon skulle må bättre i en lite lugnare miljö där hon slipper detta. Det är såklart med sorg i hjärtat som denna omplacering sker, men det är med Dianas bästa för ögonen. Hon har väldigt lätt för att lära och är intelligent som så många andra av våra hundar. Diana är helt enkelt en drömhund, men som har ett bagage som inte lämpar sig för Stockholms innerstad.

Hennes nuvarande familj beskriver henne såhär: ”Hon är en otroligt SÖT hund, med en helt bedårande personlighet med dem som hon litar på! Hon ”woo-ar” av lycka när man går ut, när man vaknar på morgonen, när man kommer hem. Jag har fått så många komplimanger för henne. Och jag är helt säker på att det finns ett underbart hem för henne därute som kommer vara en mycket bättre matchning än det jag kan erbjuda henne”

Så var är då Dianas bakgrund? Hon hittades på gatan i Suceaug som är en liten förort till Cluj. Vasile såg henne vid sidan av vägen i ett dike där hon nyligen fått valpar, men de tre valpar hon fått var alla döda. Vi vet inte hur det kom sig, kanske var de dödfödda eller kanske var det undernäring och/eller stress som gjorde att hon inte hade mjölk, vi vet inte. Diana var oerhört mager när hon hittades men hade lyckan att bli hittad av Vasile och sedan få bli adopterad till Sverige. Vi hoppas lyckan står henne bi ännu en gång och att hon får möjlighet till ett litet lugnare liv än det hon lever nu.