Devon

Född Sep 2020 - Mellansverige
Höjd växer fortfarande
Vikt ca 23-25kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Devon har beskrivits som en jättego och mysig nallebjörn som älskar att mysa, kela och bli klappad. En av hans favoritsaker är att vara utomhus och spralla av sig, särskilt att leka med bollar. Han har en del osäkerheter och rädslor som de allra flesta unghundar och detta är något som man arbetar med och han gör framsteg varje dag, det är något som hans framtida hem får ha i åtanke då de också kommer att behöva lägga ner lite extra tid, tålamod och förståelse på att hjälpa honom med. I nya miljöer blir han till en början lite osäker men samtidigt trumfar hans nyfikenhet detta, vilket är något som det bara gäller att fortsätta att förstärka och uppmuntra. Till en början är han osäker på nya människor, så länge man har tålamod och ödmjukhet så vinner man över denna killes förtroende, i nuläget är han lite mer osäker kring män än kvinnor. Devon som många unghundar behöver även träna på att komma ner i varv och lite passivitetsträning hade inte suttit fel. Han är en lättlärd vovve som lär sig nya saker snabbt. Han behöver även öva på att vara ensam hemma, samt att gå i koppel då han kan reagera på andra hundar under promenader pga osäkerhet. Han är helt rumsren och tycker det är mysigt att bli borstad. I den hemmiljö han befinner sig i finns en annan hund som har funkar bra ihop med, däremot katter har han inte stött på tidigare. Han är inte van vid barn och hade nog mått som bäst av att komma till ett hem där de inte finns. Hans högsta dröm hade varit att få komma till en lugn miljö som kan stötta honom till att finna sitt tassfäste och bli den fantastiska hund han har förmågan att bli. Hans hem har sagt så här om honom ”den kärlek du ger honom får du tillbaka tusenfalt”. Devon är en kärleksfull nallebjörn som med guidning är en jättefin hund.

Devons bakgrund: Rumänien är fortfarande ett ungt land som i sitt försök att återhämta sig från kommunistregimen, kämpar emot korruption och strävar efter att etablera sig som en modern demokrati. På grund av detta råder det fortfarande mycket fattigdom bland folket och en del av folket lever i stor utsatthet, vilket gjort att många slumområden i städerna upprättats. Där både människorna och djuren kämpar på och lever en dag i taget, känslan av hårt lidande hänger i luften och det skär i hjärtat att levande varelser tvingas leva på detta vis i dagens samhälle. Denna fina hundfamilj bestående utav mamma Effie och sina valpar Aslan, Bodhi, Briana, Devon, Donatello, Luciano, Mazarica, Nymeria och Zoella kommer från slummen utanför Suceagu.

Giovani som arbetar i vårt hägn hade åkt till slummen då han hade hört rykten om en hund som fanns där som folk hade hotat att döda, för att man hade tröttnat på att rände runt så många hundar där. När han befann sig där kom en snäll kvinna fram till honom som hade hört om vårt hägn och arbete och undrade om Giovani hade möjlighet att även ta med sig Effie och sin familj. Hon hade sett hur barnen i familjen som ägde Effie brukade sätta rep runt halsen på valparna och släpa runt på dem som livlösa, ickekännande objekt i någon form av elak lek. Hon var rädd för valparnas liv och om de inte hade avlidit genom denna form av ”lek”, var hon rädd att ägarna skulle ha ihjäl dem eller dumpa dem inom snar framtid efter att barnen tröttnat på att ”leka” med dem. Medan detta pågick tvingades mamma Effie att hjälplöst stå och se på hur sina dyrbara små valpar behandlas illa enbart för mänsklig underhållning. När hon försökte gå emellan och säga ifrån att de skulle låta hennes barn vara blev endast bortsjasad därifrån och tillsagd. Hon fick istället dra sig undan till en trygg vrå för att inte själv riskera att få mer skäll när hon endast försökt att försvara sin familj. Den godhjärtade kvinnan ville att detta skulle fortgå eller att något värre skulle riskera att ske utan tack vare hennes mod och goda hjärta undkom de att behöva fortsätta leva i denna misär och Effie skonades ifrån att riskera att få sina valpar slitna ifrån henne när man väl tröttnat på dem.

Ingen är född med grymhet men det skär i våra hjärtan att barn vars naturliga instinkt är att värna om djuren, redan i tidig ålder fått lära sig att hundar är varelser utan värde och att man därmed kan behandla dem hur som helst. Ni som följer vår sida ser gång på gång exempel på hur illa hundarna far i Rumänien där så många människor inte har någon empati för dem överhuvudtaget. Vissa ser dem inte som levande och kännande individer utan bara som saker helt utan ett känsloliv. Enligt dem är hundarna inte människans bästa vän, utan människans bästa verktyg, enbart till för att utnyttjas. Vårt team går ofta ut i skolor för att hjälpa till att forma och utbilda nästkommande generation om hundars värde och känslor, för att skapa förändring på sikt. Giovani tog med sig både Effie och sina valpar samt den andra hunden han åkt ut för att rädda med sig till vårt hägn i Suceagu och nu har de äntligen fått chansen att vila ut i tryggheten.

Hundar är otroligt förlåtande varelser som trots att de fått vara med om grymheter ändå väljer att dela med sig av sin kärlek till oss varelser istället för att dra hela människosläktet över en kant. Men man får inte heller glömma bort att dessa valpar inte är ett blankt blad, utan det redan har hunnit svärtas ned av mänsklig grymhet trots sin ringa ålder och det kan sätta sina små spår i själen.

Vi vet inte med säkerhet vilka raser han har i sin i dna-uppsättning med all sannolikhet är han en blandras över flera generationer, men han ser ut att ha en andel av den inhemska rasen ciobănesc românesc de bucovina i sig, dock hur stor andel vi vet inte.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu