Demi

Född April 2019
Höjd ca 60cm
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Hela den här ”D-kullen”, Demi, Dessie, Destiny, Dina, Dixie, Dottie, Dahlia, Dario, Delia som vi kallar dem är inte alla syskon, men de satt i samma hägn i Ecarisaj – dödshägnet – när vi i styrelsen för Hundar söker Hem var nere i Cluj i maj/juni 2019. Vi besökte Ecarisaj för att se verkligheten för de hundar som fanns där, de var som du förstår något man drar sig för men vi behöver se verkligheten för hundarna där. Här kan ni se ett videoklipp därifrån. Det var och är en mardröm som vi hoppas utplåna på sikt med hjälp av våra och andra organisationers arbete med kastrationer. Hursom, när vi var där i hägnet så träffade vi på en mängd valpar som alla satt i egen liten kennel i både regn och stekande hetta. Att vända ryggen till så många hundar där sved hårt i oss alla, men vi gjorde vad vi kunde och en sak vi kunde göra var att ta ut en del av hundarna där, och de här valparna i ”D-kullen” var självklara för oss alla att försöka rädda till ett bättre liv, men vid tidpunkten som vi var där fanns ingen plats i hägnet, och vi var tvungna att vänta på att en transport lämnade med hundar till Sverige innan vi kunde ta in dem till vårt trygga hägn. Här kan ni läsa mer om de kommunala hägnen som finns i Rumänien.

Att sitta i dödshägnet innebär väldigt liten kontakt med människor, och den kontakt som finns blir ofta obehaglig och skrämmande. Nu har vi sådan tur att förutom de härliga människor som driver hägnet, så har vi volontärer i hägnet som avlöser varandra under augusti månad och deras största uppgift är att socialisera med våra hundar, och att särskilt lägga fokus på vår ”D-kull” och ge dem mängder av kärlek och närhet för att kompensera för deras första tid i livet.

Som i fallet med de andra valpar vi hittar i vägrenar, skogsbryn o s v har även de här blivit dumpade med största säkerhet. Hundfångaren från dödshägnet har hämtat upp dem någonstans och på så sätt hamnade de i dödshägnet. Ingen vet vem deras mamma eller pappa är, och därför kan vi inte heller säga hur stora de kommer att bli. Det troliga är att de blir mediumstora men det är inget vi kan garantera.

Uppdatering februari 2021: Demi är den sista från sin stora syskonskara som inte funnit sitt föralltid-hem. Hon har spenderat hela sitt liv i ett hägn och har ingen erfarenhet av hur livet är utanför hägnets grindar. Ett hägn är inte hem trots att vi gör vårt allra bästa för att se till att hundarna lever goda liv medan de väntar på sina föralltid-hem. Demi kommer att behöva en rejäl dos med tid och tålamod från sin föralltid-hem med förståelse för att mycket som vi tar för givet i våra vanliga liv kommer att vara helt nya företeelser för henne. Hon är en smart och energisk tjej som kommer att tycka om att komma till ett aktivt hem som kan erbjuda henne många spännande äventyr. Vi tror att Demi kommer att må som bäst antingen som ensamhund där hennes föralltid-människa kan lägga ner all sin tid och energi på enbart henne eller i ett hem där det finns en stabil hanhund i samma storlek som på hundspråk kan hjälpa till att guida henne och hitta sitt tassfäste. Demi hade även mått som bäst i ett hem där det inte finns några yngre barn. Samt i ett hem som är lantligt beläget utan för mycket yttre stimuli som kan finnas i en stads stök och bök, allt för att hon ska kunna landa som allra bäst i sitt nya liv. Hon letar efter någon som har tidigare erfarenhet av stora hundar. Vår kära Demi har fått vänta alldeles för länge på att det ska bli sin tur att få uppleva villkorslös kärlek och få känna på hur det är att ha en helt egen familj. På grund av att Demi har väntat mer än ett år på sitt föralltid-hem är adoptionskostnaden för henne reducerad. Vill du ha en ståtlig och vacker tjej som Demi att dela ditt hjärta och hem med är det bara att skicka in en intresseanmälan.