Damien

Född 2016
Höjd ca 60cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Bokad

Vår stiliga Damien hittades i Suceagu tillsammans med Evanna. Vi tror att de har blivit dumpade tillsammans då de har ett väldigt starkt band och håller sig gärna till varandra. De dök upp i Suceagu över en natt och det fick en kvinna som bodde där att tro att någon åkt ut dit och övergivit dem, då hon inte kände igen hundarna som några som brukar stryka runt i området. Hon ringde till Alina för att be henne ta in hundarna så att de kan få komma till trygghet istället för att behöva rota omkring bland soporna och leva det farliga liv som är vardagen för gatuhundar. Tack vare denna kvinnas omtanke slipper Evanna och Damien att kämpa för sin överlevnad på gatan.

Vi vet inte varför de blev övergivna och det känns ännu mer förvånande då de är två riktigt ljuvliga guldklimpar till vovvar. Men vi kan spekulera i att det tyvärr är så att man tröttnat på dem och därmed åkt iväg för att göra sig av med dem, ”enkelt och smidigt” kanske för den personen. Men för dessa stackars hundar är det ett trauma, att tas ifrån den lilla trygghet man har även om den kanske inte heller har varit ett behagligt liv så är det den enda verklighet de känt till. För att sedan slängas ut på en okänd plats och sedan se sin människa åka iväg i horisonten utan en och inte förstå varför. Nu är de båda turligt nog trygga i vårt hägn där de får den omsorg och kärlek som de förtjänar.

Damien är en härlig kille som man tydligt kan se har rottweiler i sig, sedan om han är renrasig kan vi aldrig veta till hundra procent. Som ni kan se i videon är han ljuvlig kille som älskar att gosa och få vara nära, kanske är detta första gången som han fått chansen att få gosa med någon och det är något som han tänker ta till vara på till fullo, varenda sekund av kel är värdefull. Vi hoppas att vi snart får se honom sätta tassarna på svensk mark och få leva det liv som han har förtjänat sedan dag ett, alltså ett liv som en älskad familjemedlem där kelet aldrig tar slut. Det har varit han och Evanna mot världen förut men nu är det dags att han ska få komma hem och känna sig trygg och uppskattad. Till ett hem som aldrig kommer att överge honom någonsin igen. Damien funkar bäst ihop med andra tikar som i samma storlek som honom, han är en snäll kille men föredrar umgänget av tikar troligtvis efter sin tid tillsammans med Evanna. Vi anser att Damien hade passat som bäst i ett hem på landet och att han inte hade trivts i en stadsmiljö eller i en lägenhet.