Damien

Född Nov 2016 - Mellansverige
Höjd ca 65cm
Vikt ca 50kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Efter att Damien väntat i hägnet nästan upp mot ett år på att det skulle bli sin tur att bli att få komma till sitt föralltid-hem, så kände vi att vi var tvungna att göra något åt detta och öka på hans möjligheter, då varenda hund förtjänar en egen familj. Dessutom såg vi att denna fantastiska kille inte trivdes av att bo i hägnmiljö, utan hade mått bäst utav att komma därifrån för att kunna frodas och utvecklas. Därför tog vi honom till ett familjehem i Sverige för att öka hans chanser för adoption.

Damien har fortfarande en del inre stress från sin tid i hägnet, där det inte funnits möjlighet att aktivera honom ordentligt som i en hemmiljö. Hans framtida hem kommer att behöva arbeta på en del passivitetsträning med honom och hjälpa honom att komma ner i varv. Vi tror att när han väl kommer ner till ett vanligt tillstånd kommer han inte att ha en jättehög energinivå, men kommer ändå uppskatta som alla hundar att dagligen få aktivera både kropp och knopp för att må som bäst. Damien är en oerhört social kille som är förtjust i alla människor som han stöter på. När han klev ur transporten var en av första saker han gjorde att lägga sig på rygg och tigga om lite kel på magen av folk, ni kan se ett videoklipp på det här. Han är en miljöstark kille som inte uppvisat några rädslor och hade passat in lite vart som helst så länge att hans människa är erfaren och kunnig. Han inte i nuläget inte helt rumsren, då han nog aldrig förut bott inomhus i ett hus, men detta kommer med all sannolikhet att falla på plats snart. Han blir lite för intresserad i kaninerna och katterna som finns i familjehemmet och det bästa hade varit att han hamnar i ett hem utan mindre djur. Han funkar ihop med andra hundar men vi anser att det bästa för honom hade varit om han får bo som ensamhund eller tillsammans med en stor och stabil tik. Han går fint i koppel men kan ibland dra iväg lite när han upptäcker en spännande doft som bara måste luktas närmare på. Familjehemmet beskriver honom som en störtskön grabb som längtar efter sitt eget hem. I rätt hem kommer han att utvecklas till att bli en helt fantastisk levnadskamrat.

Här kan ni läsa om Damiens bakgrund: Vår stiliga Damien hittades i Suceagu tillsammans med kompisen Evanna i maj 2020. Vi tror att de har blivit dumpade tillsammans då de har ett väldigt starkt band och håller sig gärna till varandra. De dök upp i Suceagu över en natt och det fick en kvinna som bodde där att tro att någon åkt ut dit och övergivit dem, då hon inte kände igen hundarna som några som brukar stryka runt i området. Hon ringde till Alina för att be henne ta in hundarna så att de kan få komma till trygghet istället för att behöva rota omkring bland soporna och leva det farliga liv som är vardagen för gatuhundar. Tack vare denna kvinnas omtanke slipper Evanna och Damien att kämpa för sin överlevnad på gatan.

Vi vet inte varför de blev övergivna och det känns ännu mer förvånande då de är två riktigt ljuvliga guldklimpar till vovvar. Men vi kan spekulera i att det tyvärr är så att man tröttnat på dem och därmed åkt iväg för att göra sig av med dem, ”enkelt och smidigt” kanske för den personen. Men för dessa stackars hundar är det ett trauma, att tas ifrån den lilla trygghet man har även om den kanske inte heller har varit ett behagligt liv så är det den enda verklighet de känt till. För att sedan slängas ut på en okänd plats och sedan se sin människa åka iväg i horisonten utan en och inte förstå varför. Nu är de båda turligt nog trygga i vårt hägn där de får den omsorg och kärlek som de förtjänar. Damien är en härlig kille som man tydligt kan se har rottweiler i sig, sedan om han är renrasig kan vi aldrig veta till hundra procent då kan är en hittehund och vi inte har några papper på honom.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu