Dafina

Född Juni 2017
Höjd ca 40cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vår kära Vasile har alltid igång ljudet på sin mobil för att snabbt kunna svara och komma till undsättning när folk har upptäckt hundar som är i nöd. Denna dag i början av maj var som ingen annan där han precis fått ett samtal om några hundar som for illa i Floresti, så han och Cristina packade bilen med fångstburar och satte kurs ditåt.

På vägen dit körde de genom byn Lona där de såg lilla Dafina irrandes runt mitt i en vägkorsning, en mycket farlig situation för en rädd hund som inte alls har koll på vad som sker runtomkring sig. Ni kan nedan se bilderna från när hon räddades. Vi kan inte veta exakt varför hon var så stressad men en trolig teori är att hon nyligen blivit dumpad där. En vanlig förekomst i Rumänien när man tröttnat på sin hund är att man åker iväg några byar bort och sedan slänger ut hunden ur bilen för att den sedan ska klara sig på egen tass, ett ”enkelt sätt att göra sig av med problemet”.

Detta är som ni kan förstå ett trauma för hunden, att slitas ifrån sin trygghet för att sedan överges i en främmande miljö full med nya intryck och bilar farandes förbi en. Med det i åtanke är det inte så konstigt att Dafina var stressad och hade inte Vasile och Cristina kommit dit just vid rätt stund hade hon lätt råkat bli påkörd av en bilarna som susade förbi. Cristina och Vasile lockade till vovven med en burk med hundmat som de alltid har ett stort lager av i bilen för sådana här tillfällen. Dafina kom snällt fram till dem och lät sig plockas upp och tas med i bilen utan bekymmer.

Nu när hon är trygg i hägnet har hon visat vilket litet charmtroll hon är som bara älskar alla människor och hundar som hon stöter på. Alina berättar att hon är en snäll och vän liten själ som funkar toppenbra ihop med allt och alla. Hon är en pigg och glad liten tjej som nog kommer att älska att få komma till Sverige och leva som en älskad familjemedlem. Söker du efter en sprallig tjej i behändigt format så tror vi Dafina kan vara menad för dig.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu