Daciana

Född 2017
Höjd ca 50cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 4000
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

I slutet av september 2020 var vårt team i slumområdet Pata Rât. Det är en fruktansvärd plats för både människor och djur att leva på, det är inhumant att det sker i dagens samhälle. Både människorna och djuren där lever i konstant desperation och utsatthet. När vårt team var där fann de Daciana som lagt sig vid en hög av gammalt bråte och sopor för att vila och försöka lindra smärtan från det fruktansvärda sår hon fått i ansiktet. Det som skett är alltså att någon tagit upp en yxa och huggit henne rakt i ansiktet. Här kan ni se ett videoklipp från när hon räddades, obs det är upprörande och otäckt innehåll i videon. Här är en länk till vår Facebook-sida med en bild på Dacianas sår som är för grov att lägga upp på hemsidan.

Varför någon skulle få för sig att göra detta vet vi inte. Kanske har hon letat efter mat för att stilla vrålet i magen och man velat jaga bort och läxa upp henne. Oavsett hur det har skett så är det obegripligt och fruktansvärt. Det går inte ens att tänka sig hur skrämmande och plågsamt detta måste har varit för henne. Som vi alla vet är livet som gatuhund en av de tuffaste och påfrestande roller som någon kan födas in i på denna jord. Det är ett konstant helvete utan några bromsar. Våra hjärtan brister för detta vedervärdiga trauma som stackars Daciana utsatts för idag, endast för hon råkat födas och befinna sig på fel plats. Det är en rå och grym handling som inget djur ska behöva gå igenom.

Daciana togs direkt till vår fantastiska Dr Andra som tog hand om hennes sår, tvättade det och sydde igen det. Trots att hon fick hjälp, kommer hon alltid att bära med sig både fysiska och psykiska ärr från detta trauma. Även fast Daciana fått vara med om detta vid mänsklig hand, så är hon fortfarande en stark själ som snällt tagit emot den räddning och vård hon fått. Hon har uppvisat otroligt mod och imponerar oss alla med sin ihärdighet och vilja att tro på godhet här i världen. Andra berättar med värme i rösten att trots att Daciana varit med om en sann mardröm, är hon fortfarande en av de mest milda själar hon någonsin träffat på. Såret i ansiktet har läkt riktigt fint och hennes själsliga sår håller också på att helas dag för dag. Hon är en underbar hund som hädanefter endast förtjänar det goda som livet har att erbjuda. Vi hoppas att Daciana snart finner sitt eget föralltid-hem där hon kan leva lycklig i alla sina dagar.

Den här hunden är som framgår av berättelsen ovan är en hund som kan betraktas som en hund med tidigare skada eller handikapp. Vi på Hundar söker Hem har inte tillstånd av Länsstyrelsen i Stockholm att adoptera ut sådana hundar, detta då Länsstyrelsen anser att hundar med denna typ av historik ska stanna i hägnet och inte adopteras ut till Sverige. Denna hund adopteras därför ut av organisationen ASIPA som står för Ascociata pentru salvarea, Ingrijirea si Protectia Animalelor, och som är den djurrättsorganisation som vi samarbetar med i Rumänien, och det är också hos dem alla hundar som adopteras ut från Hundar söker Hem finns.

Varken ASIPA eller vi på Hundar söker Hem vill döma dessa hundar till ett liv som hägnhund utan en chans till en framtid som älskad familjemedlem. Lösningen har därför blivit att vi inte adopterar ut dessa hundar, utan det gör ASIPA och vi på Hundar söker Hem hjälper bara dem och adoptörerna med allt som rör adoptionen.

För dig som adoptör är det alltså ingen skillnad i adoptionsprocessen, utan vi på Hundar söker Hem hjälper till med allt det praktiska här i Sverige, vi håller kontakten med dig, vi hjälper till med adoptionsavtalet mellan dig som adoptör och ASIPA och ordnar med alla praktikaliteter kring en adoption och möter upp vid transporter, samt ställer även upp med kontaktpersoner som finns som stöd under den första tiden.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu