Cornelia

Född Juni 2018
Höjd ca 40cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 4000
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

I slutet av september 2020 räddades denna söta lilla familj av en underbar kvinna som heter Elena. Hon hittades den lilla familjen i Turda där mamman hade gjort sitt ett litet bo mitt bland gruset och slyn. Den fina lilla mamman hade gjort sitt bästa för att hitta ett säkert gryt åt sina små bebisar trots alla omständigheterna. Det var en hjärtskärande syn att se de små valparna ligga där och sova under sin mamma mitt ute i naturen bland alla faror och naturelement. Här kan ni se ett videoklipp från när de räddades.

Hon tog med sig den lilla familjen hem och har agerat jourhem åt dem tills valparna blev för stora och busiga, då fick de komma till vårt hägn i Fântânele. Tack vare Elena har hela familjen tagits till säkerheten där de fått en varm kennel att ligga i istället. Det hårda gruset har nu ersatts av mjuka filtar. Vi är så tacksamma att Elena valde att hjälpa den lilla familjen istället för att lämna dem hjälplösa där ute. Här kan ni se ett videoklipp från deras vistelse hos Elena.

Denna fina hundfamilj består av mamma Cornelia och sina valpar Eddie, Solana, Kevin, Pamela och Matilda. Cornelia är en superduktig mamma som tagit väl hand om sina små busungar. Hon är varm och kärleksfull, och letar ständigt efter den där smekande handen som hon nog aldrig upplevt tidigare i sitt liv.

Cornelia har lite krokiga framben som ni kan se och det är inte ovanligt att se i många hundar. På fint språk är det en utvecklingsdeformitet i karpusleden och det kan bero på genetik eller undernäring. Det är viktigt för Cornelias framtida familj att tänka på att inte låta henne bli överviktig och gärna ge henne olika ledtillskott. Det är ingen smärta relaterat till det här för henne i nuläget enligt vår veterinär. Det här är anledningen till att vi har satt henne till ett nedsatt pris även om vi inte bedömer henne som handikappad i någon mån i dag.

Den lyckliga adoptör som får ta sig an Cornelia kommer att få en trogen vän för livet, allt hon begär i gengäld är att du ägnar henne den tid och uppmärksamhet som hon är i så stort behov av. Är du hennes människa så tveka inte att skicka in en intresseanmälan för Cornelia kan knappt vänta på att få komma hem.

Den här hunden är som framgår av berättelsen ovan är en hund som kan betraktas som en hund med tidigare skada eller handikapp. Vi på Hundar söker Hem har inte tillstånd av Länsstyrelsen i Stockholm att adoptera ut sådana hundar, detta då Länsstyrelsen anser att hundar med denna typ av historik ska stanna i hägnet och inte adopteras ut till Sverige. Denna hund adopteras därför ut av organisationen ASIPA som står för Ascociata pentru salvarea, Ingrijirea si Protectia Animalelor, och som är den djurrättsorganisation som vi samarbetar med i Rumänien, och det är också hos dem alla hundar som adopteras ut från Hundar söker Hem finns.

Varken ASIPA eller vi på Hundar söker Hem vill döma dessa hundar till ett liv som hägnhund utan en chans till en framtid som älskad familjemedlem. Lösningen har därför blivit att vi inte adopterar ut dessa hundar, utan det gör ASIPA och vi på Hundar söker Hem hjälper bara dem och adoptörerna med allt som rör adoptionen.

För dig som adoptör är det alltså ingen skillnad i adoptionsprocessen, utan vi på Hundar söker Hem hjälper till med allt det praktiska här i Sverige, vi håller kontakten med dig, vi hjälper till med adoptionsavtalet mellan dig som adoptör och ASIPA och ordnar med alla praktikaliteter kring en adoption och möter upp vid transporter, samt ställer även upp med kontaktpersoner som finns som stöd under den första tiden.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu