Cora

Född 24 juni 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 4000
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Vårt motto är ”Adopt don’t shop”, så hur kommer det sig då att här finns vad som påstås vara en renrasig Dogo Argentino? Jo, en uppfödare i Cluj i Rumänien fick en kull där Cora var en av valparna, och då hon visade sig vara helt döv så kunde inte uppfödaren sälja Cora. När det gäller att avliva en annars fullt frisk hund, eller att vi räddar den och ger Cora möjligheten till ett liv så var valet enkelt för oss. Vi sa ja, trots att vi vänder oss mot att hjälpa uppfödare i Rumänien, men Coras liv är viktigare än våra principer så vi lät denna uppfödare dumpa sin hund i vårt hägn. Som du förstår har vi inga stamtavlor eller annat, så huruvida Cora verkligen är renrasig är inget vi kan uttala oss om.

Cora har genomgått ett BAER-test som fastställt att hon är helt döv. För vissa hundar kan det vara läskigt att inte kunna höra sin omgivning, men eftersom hon föddes med nedsättningen så är det den enda verklighet som hon känner till och därför är hon lika glad och sprallig som vilken hund som helst. Som ni förstår så behöver hon komma till ett hem som är beredd att ge en hund med Coras särskilda behov det lilla extra, och också är berett att sätta sig in i vad det innebär att ha en döv hund, och hur man skapar de bästa förutsättningarna för både Cora och den egna familjen.

Cora är en helt ljuvlig liten tjej full av levandsglädje som förtjänar att få komma till ett kärleksfullt föralltid-hem och vi hoppas att hon inte ska gå misste om det pga sin nedsättning. Hon lever livet till fullo och älskar att busa och spralla runt som vilken valp som helst, hon vet inte själv att hon inte är som alla andra utan hon tar för sig av allt det härliga som världen har att erbjuda. Vi diskriminerar inte mot någon hund som är i nöd, hela vårt arbete går ut på att hjälpa de som inte kan tala för sig själva och vi tänker göra vårt yttersta för att även lilla Cora ska få sätta tassarna på svensk mark och bli någons älskade familjemedlem.

Den här hunden är som framgår av berättelsen ovan är en hund som kan betraktas som en hund med tidigare skada eller handikapp. Vi på Hundar söker Hem har inte tillstånd av Länsstyrelsen i Stockholm att adoptera ut sådana hundar, detta då Länsstyrelsen anser att hundar med denna typ av historik ska stanna i hägnet och inte adopteras ut till Sverige. Denna hund adopteras därför ut av organisationen ASIPA som står för Ascociata pentru salvarea, Ingrijirea si Protectia Animalelor, och som är den djurrättsorganisation som vi samarbetar med i Rumänien, och det är också hos dem alla hundar som adopteras ut från Hundar söker Hem finns.

Varken ASIPA eller vi på Hundar söker Hem vill döma dessa hundar till ett liv som hägnhund utan en chans till en framtid som älskad familjemedlem. Lösningen har därför blivit att vi inte adopterar ut dessa hundar, utan det gör ASIPA och vi på Hundar söker Hem hjälper bara dem och adoptörerna med allt som rör adoptionen.

För dig som adoptör är det alltså ingen skillnad i adoptionsprocessen, utan vi på Hundar söker Hem hjälper till med allt det praktiska här i Sverige, vi håller kontakten med dig, vi hjälper till med adoptionsavtalet mellan dig som adoptör och ASIPA och ordnar med alla praktikaliteter kring en adoption och möter upp vid transporter, samt ställer även upp med kontaktpersoner som finns som stöd under den första tiden.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu