Coco

Född 2015 - Finns i Borlänge
Höjd ca 57 cm
Vikt okänd
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Coco som numera heter Maya kom till Sverige i oktober 2018 och har varit här länge, men nu är livet på väg att förändras i hennes hem och hon behöver därför komma till en familj som kan behålla henne hela livet ut. Maya bor idag i en lantligare miljö där hon ofta träffar på vilt, och hon jagar inte ens rådjur på tomten utan kommer snällt om man ropar. Det går allra fortast om man har godis i fickan såklart. Hon åker gärna bil, och är med sin nuvarande matte på jobbet. Maya har träffat på katt, men bor inte med någon, hon inväntade artigt att katten tog kontakt. Hon kan vara ensam hemma en stund, går fint i koppel och älskar människor. Hon har rädslor för mindre barn och bör inte hamna i en familj med barn som är under 12 år. Andra hundar fungerar hon fantastiskt med och då nuvarande hemmet kan uppleva att hon känner sig lite ensam utan andra hundar så behöver hennes nya hem ha en hundkompis till henne. Som vi berättat bor hon idag lantligt, men har även under kortare perioder vistats i lägenhet och det har inte varit några konstigheter. Hennes nuvarande människa berättar att hon trivs allra bäst när det finns mycket tid att mysa och gosa med henne, och att hon får springa lös i skogen. Har du tiden och engagemanget för Maya så är du varmt välkommen in med en intresseanmälan.

Tidigare information kring Coco och hennes historik i Rumänien:

När Vasile på ASIPA var ute på ett ärende så såg han en hund som stod fastbunden på en gårdsplan. Han stannade och gick in på gården och såg att den vackra tiken stod uppbunden i ett väldigt kort rep fäst vid en pinne. Tiken var påtagligt mager och stod med sänkt svans och skällde när tittade med stora ögon på Vasile som klev in på gården. Strax kom ägaren ut och frågade vad Vasile gjorde på hans gård. Vasile som vid det här laget kokade av ilska över den korta linan som tiken satt fast i, över hur mager hon var och ägarens nonchalanta attityd sa efter en stunds diskussion att jag kommer att ta den här hunden här och nu, eller så skickar jag myndigheterna på dig. Det var i och för sig ett ganska tomt hot eftersom myndigheterna inte bryr sig om den här typen av ärenden, men ägaren till hunden vek sig ändå och grymtade att Vasile fick väl ta hunden då om det var så. Man har hundar på det här sättet i Rumänien som en form av larmanordning, så att de ska skälla när någon kliver in på ägorna.

Vi döpte den magra tiken till Coco, hon är så mörkt brun att hon nästan är svart, men när solen lyser i hennes päls så ser man att den är brun. När Coco kom till hägnet så åt hon och åt, och idag kan vi inte längre räkna revbenen på henne tack och lov.

I dag så njuter Coco för fulla muggar av att kunna röra sig utan att ha ett kort rep som hindrar henne, hon flyger fram med de andra hundarna när de tas ut för rastning och hon bygger mer och mer självförtroende för varje dag som går. Coco vågar inte ta så mycket plats kring människor, vilket inte alls är så konstigt med hennes bakgrund. Att sitta närmare två år dag och natt i en dryga metern långt rep är en mardröm som vi knappt kan föreställa oss. Coco drömmer om ett hem där hon kan få känna på vad kärlek och omvårdnad faktiskt är. Hon behöver en mjuk människa som kan hjälpa henne att återfå det självförtroende som hon en gång hade, men som gick förlorat över åren som gått. Vi tror att Coco skulle älska att få gå på härliga promenader och sträcka ut sina långa vackra ben, men hon kommer trivas precis lika bra ihopkurad i soffhörnet bredvid dig. Vill du få och ge kärlek och ha en härlig livskamrat så är Coco hunden för dig.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu