Cezanne

Född 2013
Höjd ca 55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vasile fick ett samtal från en kvinna som bor i en by uppe i bergen ovanför vårt hägn ASIPA, kvinnan berättade att ute på en äng så fanns det en tik med åtta stycken små valpar. Tiken hade sårskada på benet och hade också en gammal skada på ena ögat som gjorde att hon var blind på det ögat. Kvinnan sa att hon nu under ett par dagars tid hade varit där och matat den lilla familjen, och hon berättade för Vasile att hon hört talas om vårt arbete och undrade om vi hade möjlighet att hjälpa den fina tiken och hennes valpar. Vasile svarade att vi skulle ta in dem och se till att de fick ett hem i Sverige. Dagen därpå åkte han upp och tog in mamma Cezanne och alla hennes åtta små valpar Cassie, Cleo, Cara, Callie, Ciara, Calvin, Casper och Cody. Hennes ålder uppskattas till ca 6 år när hon kom in sommaren 2019.

Alla Cezannes små valpar har haft turen att hittas innan de for illa, men den turen hade tyvärr inte Cezanne som fått uthärda ett mödosamt och smärtsamt liv, när vi tog in Cezanne så stödde hon inte alls på det ena bakbenet och vi förmodar därför att hon blivit påkörd av en bil och att benbrottet fått självläka. Då vi röntgat Cezanne för att se hur hennes benskada läkt, och om den kan orsaka henne smärta så har vi i samråd med veterinären kommit fram till att det bästa för Cezanne är att amputera benet eftersom benbrottet läkt fult. När vi röntgade hennes höfter och ben så såg vi till vår stora sorg och förskräckelse att Cezanne är full med små metallkulor som troligen kommer från en soft-air gun. De sitter i hela hennes kropp, och vi misstänker att en kula träffat henne i ögat och det är därför hon blivit blind på sitt ena öga. Kulorna är nu inkapslade som du kan se på röntgenbilderna och vi har ingen möjlighet att ta ut dem, men veterinären tror inte att de längre orsakar henne smärta.  Att tappra Cezanne har något överhuvudtaget övers för oss människor och att hon  lyckats klara av att hålla hela valpkullen vid liv är helt fantastiskt och inte mycket mindre än ett mirakel i sig.

Cezanne är en mjuk och ljuvlig tik som har ett förvånansvärt öppet sinne. Hon närmar sig vänligt och vill hemskt gärna få uppmärksamhet och kärlek av de som kommer in till henne. Vi vet att det krävs ett alldeles speciellt stort hjärta för att adoptera en handikappad hund som har några år på nacken, men vi hoppas att en kärleksfull adoptör fastnar för henne här på sidan så vi kan få se henne uppleva tryggheten och kärleken här i Sverige. Det förtjänar alla hundar, men vårt hjärta klappar lite extra för vår modiga Cezanne.

Goa Andrea som var volontär i hägnet har dessa hjärtsmältande och rörande orden att säga om våra värdiga och vackra Cezanne. ”Mitt hjärta brast när jag såg henne. Fina Cezanne. Trots sitt öde, som än är okänt men som lämnat tydliga spår efter sig, tittar hon nyfiket mot vårt håll med en lätt viftande svans. Jag bestämde mig snabbt för att ett av veckans mål blev att visa Cezanne att hon är i trygga händer. Efter några dagar och lite godisstunder kan jag inte annat än säga att det band jag fick med denna hund var något utöver det vanliga. Den lätt viftande svansen blev till en synbart glad hund som sakta men säkert tog sig fram för att hälsa när man närmade sig. Ärligt talat så brast det när jag fick höra av de andra volontärerna att Cezanne gav ifrån sig ett lätt ylande efter att jag sagt farväl till henne innan vi åkte hem. Tänk vad kloka våra rumänska hundar är. Och så otroligt snälla. Nu, veckor senare, hugger det fortfarande till i hjärtat av saknad när jag tänker på Cezanne. Hon känns som en sån där typisk ”rescue dog transformation”. Tror hon kommer vara världens lyckligaste när hon får ett hem.”

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu