Cezanne

Född 2013
Höjd ca 55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Vasile fick ett samtal från en kvinna som bor i en by uppe i bergen ovanför vårt hägn ASIPA, kvinnan berättade att ute på en äng så fanns det en tik med åtta stycken små valpar. Tiken hade sårskada på benet och hade också en gammal skada på ena ögat som gjorde att hon var blind på det ögat. Kvinnan sa att hon nu under ett par dagars tid hade varit där och matat den lilla familjen, och hon berättade för Vasile att hon hört talas om vårt arbete och undrade om vi hade möjlighet att hjälpa den fina tiken och hennes valpar. Vasile svarade att vi skulle ta in dem och se till att de fick ett hem i Sverige. Dagen därpå åkte han upp och tog in mamma Cezanne och alla hennes åtta små valpar Cassie, Cleo, Cara, Callie, Ciara, Calvin, Casper och Cody. Hennes ålder uppskattas till ca 6 år när hon kom in sommaren 2019.

Alla Cezannes små valpar har haft turen att hittas innan de for illa, men den turen hade tyvärr inte Cezanne som fått uthärda ett mödosamt och smärtsamt liv. Hur saker har skett det vet vi inte, men hon har en skada på ena ögat som självläkt och hon är helt blind på det ögat. Som om det inte räckte så har hon även en skada på benet som inte läkt som den ska och hon stödjer inte alls på det benet. Tappra Cezanne är därför trebent. Att hon lyckats klara av att hålla hela valpkullen vid liv är helt fantastiskt och inte mycket mindre än ett mirakel i sig.

Cezanne är en mjuk och ljuvlig tik som har ett förvånansvärt öppet sinne mot oss människor trots sin historia. Hon närmar sig vänligt och vill hemskt gärna få uppmärksamhet och kärlek av de som kommer in till henne. Vi vet att det krävs ett alldeles speciellt stort hjärta för att adoptera en handikappad hund som har några år på nacken, men vi hoppas att en kärleksfull adoptör fastnar för henne här på sidan så vi kan få se henne uppleva tryggheten och kärleken här i Sverige. Det förtjänar alla hundar, men vårt hjärta klappar lite extra för vår modiga Cezanne.