Cataleya

Född 1 april 2020 - Finns i Lerum
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Cataleya kom till Sverige i september 2020 och är därför ganska ny här i Sverige, och är en försiktig tjej såhär långt medan hon prövar på allt nytt som finns här i Sverige som hon aldrig upplevde i hägnet där hon mer eller mindre växte upp till den tonåring hon är idag. I familjehemmet så bor hon med en katt och det fungerar väldigt bra. Hon håller på att öva på att gå i koppel och det går riktigt fint och hon drar inte alls. Än så länge har hon inte visat på någon jaktinstinkt, men tycker om att använda sin nos och ta in alla lukter. Att åka bil är inga större problem, men hon behöver träna ännu lite mer på det då hon lätt blir lite åksjuk vid längre resor. Hon kan lämnas ensam några timmar utan att göra något väsen av sig. Vaktar gör hon, inte mer än när det ringer på dörren. Cataleya är helt rumsren om han är vaksam på när hon signalerar att hon behöver gå ut. Barn som inte tar hänsyn till henne kan hon tycka är läskiga.

I skrivande stund har Cataleya inte varit här så länge, och det betyder att hon har massor av utveckling kvar i det märkliga landet Sverige. Hon är en mjuk tjej som älskar att gosa och att vara nära. Den familj som adopterar Cataleya behöver ge henne stöd och trygghet så hon fortsätter sin resa till att bli en hund som är säker i alla de nya miljöer som hon träffar på. Familjen beskriver henne som en riktigt underbar hund. Vi tänker att Cataleyas familj ska bo ganska lugnt till och vilja vara delaktig i Cataleyas utveckling där hon hittar sitt riktiga tassfäste i Sverige.

Cataleyas bakgrund kommer här: vår kastreringskampanj arbetar även med att hjälpa hundarna i slumområdet Pata Rât genom att informera människorna om hur våra insatser minskar födelsen av gatuhundar. Vår dröm är att det en dag ska finnas ett samhälle där inte en enda hundar lider eller är herrelös.
Området Pata Rât är en slum och har bildat sin egen subkultur som är olik från resten av Rumänien. Det är ett område där det kryllar av hundar som rotar bland soporna för att få föda och försöker överleva för dagen. Det skär in i hjärtat att veta att det finns människor och djur som lever under dessa undermåliga omständigheter.
Vårt arbete ser till att minska födelsen av fler valpar in i denna misär genom kastrering och att adoptera ut dem, för att se till att de inte dör på gatan.

En dag i april 2020 när Alina och teamet var där för att fortsätta detta arbete fann de fina Chelsea och hennes valpar Costin, Cesar, Cataleya, Claudia, Clover och Charlee. Chelsea är en streetsmart tik som som nog inte stött på många snälla människor utan fått lära sig den hårda vägen att undvika människor. Så henne första insikt var att försöka få människorna att hålla sig borta när de närmade sig henne och sina små. Därför blev hon sederad för att vi skulle kunna hålla ihop familjen. Så att hon kan få fortsätta fostra sina valpar fast i trygghet hos oss istället för bland soporna och slumkåkarna i Pata Rât

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu