Cassie

Född Maj 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Bokad

Vasile fick ett samtal från en kvinna som bor i en by uppe i bergen ovanför vårt hägn ASIPA, kvinnan berättade att ute på en äng så fanns det en tik med åtta stycken små valpar. Tiken hade sårskada på benet och hade också en gammal skada på ena ögat som gjorde att hon var blind på det ögat. Kvinnan sa att hon nu under ett par dagars tid hade varit där och matat den lilla familjen, och hon berättade för Vasile att hon hört talas om vårt arbete och undrade om vi hade möjlighet att hjälpa den fina tiken och hennes valpar. Vasile svarade att vi skulle ta in dem och se till att de fick ett hem i Sverige. Dagen därpå åkte han upp och tog in mamman och alla hennes åtta små valpar Cassie, Cleo, Cara, Callie, Ciara, Calvin, Casper och Cody.

Mamman har fått omvårdnad för sitt sår på benet och mår nu bra, ögat är det inget att göra något åt dessvärre. Valparna är så sorglösa som bara valpar kan vara och de tumlar gladeligen runt med varandra och busar allt vad de orkar ända tills de stupar i en liten hög och toksover tills de vaknar och allt börjar om igen.

När de här sötnosarna kom in hade vi volontärer på plats, och de berättar att de knappt kunnat slita sig ifrån den här söta kullen utan har suttit inne i deras hägn och gosat med dem, och fått känna på de vassa små valptänderna som vill provgnaga på allt i deras väg oavsett om det är armar, byxor eller skosnören.

De är helt bedårande allihopa! Vi vet inte vem pappan kan vara, men mamman vet vi är ca 50 cm i mankhöjd och en underbar tik. Hur stora de blir som vuxna kan vi bara just nu gissa.

Just nu genomgår de vaccinationsprogrammet och p g a att det ska fullgöras så kan de komma till Sverige i September 2019 som tidigast.