Caspian

Född 2017 - Finns i Strängnäs
Höjd ca 62 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Caspian söker sitt för-eviga-hem. Han är en positiv hund som utstrålar glädje i allt. Han är ganska nyanländ till Sverige i slutet av juli, och allt i vår värld är fortfarande nytt för honom och det är mycket här att ta in. I familjehemmet bor han tillsammans med andra hundar och några katter. Han fungerar väldigt fint med de andra hundarna, om något kanske han kan vara lite burdus i sin lek, stojig och glad som han är. Säger de andra hundarna ifrån så backar han artigt undan. Man kan inte säga att han är kattvan, utan är det så att hans hem har katter så kommer det nog ändå krävas lite träning för att han ska förstå konceptet katt fullt ut. Barn har han träffat på och tyckte det inte var något att vara varken rädd för eller bry sig om. Han har varit en runda inne i stan också så vi skulle få känna på hur han tyckte det var, och det var inget särskilt med det alls tyckte Caspian. Han har lätt att komma till ro och koppla av, så han låg snällt på uteserveringen och tittade sig bara nyfiket omkring. Bil är inga konstigheter heller.

Det där med att gå i koppel tycker han är knepigt, och han är fortfarande lite dragig i kopplet, och träffar han på stora hundar i koppel som stirrar ut honom så hoppar han och skäller. Att möta mindre hundar och artiga hundar är inget problem alls. Familjehemmet beskriver honom som en rolig, stabil, social och ultrakelig hund som hemskt, hemskt gärna vill vara nära och få gos och uppmärksamhet. Han är just nu nerklippt, och annars har han ganska raggig päls och det kommer att krävas lite pälsvård med borstning och kanske en klippning nu och då. Kan det vara så att du är Caspians människa?

Caspian hittades på gatorna inne i centrala Cluj där det oftast inte är så många gatuhundar, de är vanligare i utkanten av staden eller i byarna som omgärdar Cluj. Det är mycket trafik i staden och tätt med människor och det är nog anledningen till att man inte ser så många därinne. Men där på gatan var han i alla fall och som tur var för Caspian så fångade han Alinas blick, och hon såg att under den raggiga och rufsiga pälsen så dolde sig en mager kropp och en väldigt trött och sliten hund. Alina som är den största av djurvänner kunde inte gärna lämna honom där åt sitt öde trots att vi hade fullt i hägnet, så hon stannade bilen och lockade på honom. Det ska sägas att vi inte sett många hundar som kan motstå Alina då hon är magisk när det kommer till att fånga in hundar, det är inte bara hennes livslånga erfarenhet utan även något i hennes person som får alla hundar att blint älska henne från allra första stund de möts, och Caspian var inget undantag och Alina tog in honom lätt i sin bil och åkte tillbaka till hägnet med honom. Hur det nu kom sig att Caspian dök upp där i de centrala delarna av staden och vad hans historia är det vet vi inte.

 

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu