Cado

Född 2012
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Cado hittades av vår veterinär Andra när hon var i det slumområde som omgärdar Cluj-Napocas soptipp i samband med vår kastrationskampanj. Området heter Pata Rãt och där vandrade Cado runt. Det som drog till sig uppmärksamheten till sig från Andra för just denna av alla hundar som rör sig i området var att han var tydligt besvärad av sin svans. Hon tog honom med sig för kastration och bestämde sig för att undersöka hans svans närmare. När hon tog in honom på kliniken och tittade närmare på hans svans så såg hon att något var inväxt i hans svans. Det var en grov ståltråd som var virad runt hans svans och som suttit där väldigt länge, den hade ätit sig in köttet på svansen och har orsakat honom stor smärta och besvär. Du ser det på bilderna här. Andra gav honom lugnande och smärtstillande och började ta ut den tjocka ståltråden.

Cado är idag helt besvärsfri och såren har läkt fint. Han är frisk i övrigt och är en väldigt positiv och glad och hund som gärna är nära och vill umgås. Många gånger tycker vi oss se hans enorma tacksamhet över sitt nya liv där det serveras mat, trygghet och han lever helt utan smärta. Kanske förmänskligar vi hans tankar, men det är så det upplevs när den här genomgoda killen myser i hägnet, och det är helt förståeligt då hans liv före hägnet har varit väldigt kämpigt och strävsamt och han aldrig vetat var nästa matbit ska komma ifrån och ofta fått sova med skrikande mage.

Nu är det livet över för hans del, och han vet inte ens om hur ljuvligt ett liv i Sverige kan vara. Han är en äldre hund men trots det så hoppas vi innerligt att han snart ska få komma hit och uppleva sitt allra bästa hundliv, och hans familj kommer att få uppleva allra bästa hunden.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu