Cadbury

Född Aug 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 7500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

I början av oktober 2020 kontaktades Călin av en person som hittat dessa valpar ensamma och övergivna på ett fält utan någon mamma som setts till. Troligtvis tillhör de den ändlösa skara av oönskade valpar som fötts till någons ägda hund. Sedan när de börjat göra väsen av sig så har man åkt iväg och övergivit dem för att på så sätt avsäga sig ansvaret för de små liven. Trots att det är lag i Rumänien på att ägda blandrashundar ska vara kastrerade så är det en tandlös lag då ingen bryr sig om att följa upp att det faktiskt sker. Hundarna har helt enkelt inte i vare sig polisens eller i de flesta av landets invånare den statusen att det är värt att lägga ner pengar på att kastrera en hund. Detta är en av anledningarna till att vi också erbjuder gratis kastrationer för ägda hundar utöver de gatuhundar som vi kastrerar. Det här är ett fruktansvärt sätt att hantera djur på och vilken människa som helst med empati kan föreställa sig ångesten att bli lämnade, skild från sin mamma och helt vettskrämda såklart.

Som ni kan se i videon här hade personen som fann dem lagt ut en kartong som ett litet skydd åt dem samt skålar med mat och vatten och en liten bädd. I videon kan ni se när Călin åkte dit på kvällen efter en hektisk dag för att hämta in de små valparna och föra dem till tryggheten. Som ni kan se är de magra men verkar ändå ha tjocka magar vilket är ett tecken på att magarna kan vara fyllda med mask. När de kom till vårt hägn blev de avmaskade och det visade sig att den farhågan stämde, stackarnas magar var fyllda med mask. Valparna var väldigt rädda för människor och har nog inte haft mycket kontakt med folk förut samt att den lilla som de haft har med all sannolikhet inte varit positiv då det lett till att de slitits ifrån sin mamma.

Nu är valparna som fått namnen Cadbury, Cheyenne, Charles, Clifford och Colleen fullt friska och har inga fysiska bestående men från att ha haft magarna fulla med mask. De är fortfarande lite försiktiga av sig men personalen i hägnet lägger ner mycket tid och kärlek på dem för att visa dem att alla inte människor är hemska. De är ett gäng ljuvliga valpar som annars älskar att busa med varandra på det där ljuvliga och bekymmersfria viset som bara valpar kan göra. Vi vet inte vad det är för raser i dem, troligtvis är de blandraser över flera generationer och därför vet vi inte heller hur stora de kommer att bli som fullvuxna. Vi tror att få komma till ett föralltid-hem kommer att göra susen för dem, eftersom då får de chansen att komma till folk som kan lägga ner all sin tid och energi på att bygga upp deras självförtroende och visa dem att det finns massor av härliga saker att uppleva här i världen. De har inte haft en lätt start här i världen men nu har de hela livet framför sig, känner du att du vill vara den som ger en av dessa sötnosar chansen att få ett gott liv är det bara att skicka in en intresseanmälan.

Uppdatering januari 2021: som ni kan se i videon nedan har de blomstrat ut och blivit pigga och nyfikna valpar tack vare den omsorg de fått av personalen i hägnet.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu