Buck

Född Juni 2018 - Finns i Ystad
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Godingen Buck är en social själ som är sugen på äventyr som den unghund han är. Han familjehem beskriver honom som en liten clown som bara älskar att mysa och gosa. Han ömhetsbehov är stort och han vill ha massor av kärlek. Buck är helt rumsren och går fint i koppel, och att åka bil går också bra. Han fungerar fint med att vara ensam utan något mankemang. Män har han en liten osäkerhet kring, och det krävs en del fjäskande från deras sida innan han törs lita på dem. I dag finns Buck i ett familjehem där han bor med 4 katter och 3 hundar och ett barn, och det fungerar alldeles utmärkt. Buck har en del osäkerhet i sig som mycket väl kan växa bort, men vi tror ändå att han skulle må allra bäst i ett hem där det finns en hund redan som kan fortsätta att guida honom i hans unga liv. Vi tror också att Buck skulle trivas bäst utanför storstaden då han kan stressa upp om det blir för många intryck. Just nu tränar familjehemmet inkallning med honom i spårlina och han sköter sig alldeles utmärkt, men han har en del jakt i sig så här krävs träning.

På filmen ser du sötnosen Buck på en promenad i Ystadstrakten där han gärna vill gräva ner sina gottisar i sanden. Vem faller inte för den här killen?

Vad är då Bucks bakgrund kanske du undrar? Jo, en dag i Juli 2018 så var Vasile ute och åkte med veterinären Andra på ett ärende när han blev stoppad på gatan av äldre dam. Damen ville berätta att bakom ett plank låg det en tik med flera valpar. Tiken hade blivit påkörd och dragit sig undan bakom ett plastskynke med sina små valpar Minna, Tintin, Aladdin, Korall, Buck, Jane. Hon låg där med alla sina bäbisar klängande på henne och lät veterinären Andra undersöka sig utan att endaste lite gny kom ifrån henne. Medan Andra undersökte henne och smekte hennes huvud för att hålla henne lugn så drog hon sitt sista andetag och dog förmodligen av de invärtes skador hon fått. Inga av valparna var skadade och Andra och Vasile tog dem alla med sig tillbaka till hägnet. De fick modersmjölkersättning till en början då de var för unga för att äta fast föda och om de saknade sin mamma så hade de i alla fall tröst i varandra.