Bubix

Född Jan 2020
Höjd ca 30cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Innan julhelgen 2020 när Andra var på besök i sin hemstad Suceava och hälsade på sina morföräldrar, passade hon och maken Robert på att gå en långpromenad med sin hund Visky. När de var ute och gick fick Robert syn på en liten hund som låg ensam, frusen, smutsig, svag och utsvulten vid sidan av vägen. Då både Andra och Robert är eldsjälar med enorma hjärtan så kände de inte att de kunde låta den lilla stackaren ligga kvar där utan de tog med sig honom. Andra tog upp den lilla hunden, som fått namnet Bubix i sin famn där han låg och tryckte sig nära mot hennes varma kropp och slappnade av när han kände hennes omtanke och trygghet som utstrålades. När de sedan satte färd tillbaka till Cluj vilade även lilla Bubix trygg i bilen på väg mot tryggheten.

Vi vet inte hur det kom sig att lille Bubix hamnat på gatan, kanske har han fötts på gatan till en av de många okastrerade hundarna som ränner runt och kämpar för sin överlevnad eller så har han varit ägd och någon åkt iväg och dumpat honom när man inte längre orkat med ansvaret som ingår med att ta hand om honom, något som tyvärr är allt för vanligt i Rumänien. Självfallet gäller inte detta för alla människor men för en majoritet är hundar inte djur som har något värde och därför tar det inte emot i hjärtat som det gör för oss, att åka iväg och dumpa ett oskyldigt djur då det är den sanning man fått lära sig från barnsben och sitter djupt rotad.

Nu är lille Bubix trygg i vårt hägn i Suceagu där han äntligen fått en varm bädd att ligga i, en matskål full med mat och människor som bryr sig om honom. Bubix har all potential att bli den bästa familjemedlem som man kan önska sig. Han är öppen, social och har tonvis med charm, helt enkelt en unghund i sin allra bästa ålder. Han är en sockersöt och sprallig kille som ger alla han stöter på ett enormt leende på läpparna. Det finns inget mysigare än att bara sitta och mysa med honom och han håller med, det är även en av hans favoritsaker. Den här sötnosen vill uppleva alla äventyr som Sverige kan erbjuda och även om han inte vet det själv så står nog skogspromenader, soffgos, tuggben och en mjuk och skön hundbädd allra överst på hans önskelista.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu