Brittania

Född 2016
Höjd ca 50-55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Vackra och ståtliga Brittania hittade Alina på vägen hem till hägnet. Det är tyvärr samma sorgliga historia om och om igen som upprepar sig för Alina, så också denna snöiga och iskalla dag. Vid sidan av vägen låg en hopkrupen hund med så många som åtta små valpar Marion, Priscilla, Ernest, Leopold, Henry, Humphrey, Walter, Percy kravlande på varandra och Brittania sökandes efter värme och mat. Alina stannade bilen på en gång och fällde säten och gjorde i ordning sin bil, och så kom det sig att Brittania och alla hennes åtta valpar överlevde och snart skumpade de runt i bilen på väg till det trygga ASIPA.

Valparna var alla små, och både de och Brittania var tack och lov friska. Vi tror nog att Brittania har varit ägd någon gång, det finns mycket som tyder på det, men vi gissar på att de som ägt henne inte velat veta av henne när hon fick sina valpar och därför dumpat henne och tagit en ny hund istället. Med det sagt så är det inte alls säkert att Brittania ens har varit inomhus, de allra flesta ägda hundar är inte det, utan lever utomhus eller bakom höga galler i något industriområde. Men som alltid så är detta bara gissningar, det enda vi är säkra på är att hon är en underbar mjuk, social och charmig hund som av någon anledning blev liggande i snön på gatan. Alina beskriver henne som en perfekt hund och att hon är extremt lättlärd. Hon lär sig kommandon som ingenting och har en stor vilja att lära. Kan det bli bättre?

Brittania kan nog göra vilken blivande hundägare som helst hur lycklig som helst. Hon är gosig och söker Alinas uppmärksamhet för kel och gos närhelst hon kommer åt, och lyckas hon inte ta sig ända fram så ställer hon sig tålmodigt i kö. Är du den som inte vill låta Brittania köa och kämpa för att få kärlek, utan vill ösa den över henne så har du en fantastisk vän för livet i den här underbara tiken.