Briggs

Född 2009
Höjd ca 55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Briggs liv har varit långt ifrån lätt, och kunde han berätta något om det så skulle det vara en sorgesam historia – det är ett som är säkert, men vi vet inget om hans tidigare liv. Det vi vet är att Alina hittade honom när hon var ute i ett ärende med bilen och fick syn på en utsvulten hund som bara var skinn och ben. Han stod där ensam vid vägkanten och såg ut att helt ha gett upp men trots det så levde han fortfarande. Hans huvud och nos hade sår, och hela han var en hjärtskärande syn. Alina stannde givetvis sin bil och gick ut och hällde ut mat på marken från den mat hon alltid har i bakluckan på sin bil. När Briggs mage hade mättats så fick han följa med Alina in i bilen och satt snällt på golvet på passagerarsidan på vägen tillbaka till hägnet. Du ser det sorgliga skick som Briggs hittades i på bilderna här.

Briggs är en äldre hund, och det är inte troligt baserat på hur livet är för hundar i Rumänien, att han så att säga levt på egen tass under åren då han förmodligen skulle varit död sedan länge. Vi misstänker alltså på goda grunder att Briggs varit en ägd hund som levt utomhus någonstans och fått lite mat då och då men nu när han började bli lite äldre inte längre var önksvärd. Briggs har antagligen lastats in i en bil och körts långt hemifrån och där lämnats åt sitt öde. Hur hjärtlöst och vidrigt det än låter så är det ett väldigt vanligt sätt att göra sig av med ägda hundar i Rumänien när de inte längre är önskvärda.

Briggs är en äldre herre som inte gör något väsen av sig. Skulle vi förmänskliga hans känslor så skulle det ligga nära till hands att beskriva honom som att han lever med en hjärtesorg över att ha blivit dumpad. Han är väldigt tillgiven och söker gärna en smekande hand. Briggs kräver inte mycket av livet, han är en stillsam hund som kommer överens med alla hundar oavsett ålder och kön. Det vi hoppas på att är att hitta någon adoptör som vill ge honom några år då han får njuta av livet, får äta sig mätt och ligga lugnt och vila mellan lite stillsamma promenader. Briggs trivs inte alls i hägnet med allt liv som är där, utan önskar sig bara ett liv i lugn och ro.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu