Briana

Född Sep 2020 - Mellansverige
Höjd ca 50cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Vår bedårande Briana som ser ut som en brunbjörnsunge är en charmig tjej som letar efter sitt eget föralltid-hem. Hon är en typisk ”enmanshund” och det hon letar efter är alltså sin alldeles egna människa. Det hon hade trivts som allra bäst med är att få bo med bara en person eller max två vuxna personer, och inte i en familj med flera människor. Hon trivs som allra bäst ihop med kvinnor. Hon är tydlig i sitt kommunikations- och kroppsspråk och söker gärna kontakt, men avböjer artigt om något skulle närma sig henne. Hon knyter sig an till den hon känner sig trygg med och då blir hon en riktig liten kelgris. Men hon tycker det är jobbigt med flera människor på en gång. Därför kräver hon av sin person att den är trygg och kravlös gentemot henne, annars blir hon lätt osäker och stressad. Hon är en godismotiverad tjej som lär sig nya saker snabbt så länge man har något gott att belöna med. Hon fungerar bra ihop med andra hundar och katter. Briana är en mjuk individ som kort sammanfattat letar efter sin stöttepelare som kan ge henne den trygghet hon behöver för att blomstra till att bli sitt bästa jag.

Här kan ni läsa om Brianas bakgrund: Rumänien är fortfarande ett ungt land som i sitt försök att återhämta sig från kommunistregimen, kämpar emot korruption och strävar efter att etablera sig som en modern demokrati. På grund av detta råder det fortfarande mycket fattigdom bland folket och en del av folket lever i stor utsatthet, vilket gjort att många slumområden i städerna upprättats. Där både människorna och djuren kämpar på och lever en dag i taget, känslan av hårt lidande hänger i luften och det skär i hjärtat att levande varelser tvingas leva på detta vis i dagens samhälle. Denna fina hundfamilj bestående utav mamma Effie och sina valpar Aslan, Bodhi, Briana, Devon, Donatello, Luciano, Mazarica, Nymeria och Zoella kommer från slummen utanför Suceagu.

Giovani som arbetar i vårt hägn hade åkt till slummen då han hade hört rykten om en hund som fanns där som folk hade hotat att döda, för att man hade tröttnat på att rände runt så många hundar där. När han befann sig där kom en snäll kvinna fram till honom som hade hört om vårt hägn och arbete och undrade om Giovani hade möjlighet att även ta med sig Effie och sin familj. Hon hade sett hur barnen i familjen som ägde Effie brukade sätta rep runt halsen på valparna och släpa runt på dem som livlösa, ickekännande objekt i någon form av elak lek. Hon var rädd för valparnas liv och om de inte hade avlidit genom denna form av ”lek”, var hon rädd att ägarna skulle ha ihjäl dem eller dumpa dem inom snar framtid efter att barnen tröttnat på att ”leka” med dem. Medan detta pågick tvingades mamma Effie att hjälplöst stå och se på hur sina dyrbara små valpar behandlas illa enbart för mänsklig underhållning. När hon försökte gå emellan och säga ifrån att de skulle låta hennes barn vara blev endast bortsjasad därifrån och tillsagd. Hon fick istället dra sig undan till en trygg vrå för att inte själv riskera att få mer skäll när hon endast försökt att försvara sin familj. Den godhjärtade kvinnan ville att detta skulle fortgå eller att något värre skulle riskera att ske utan tack vare hennes mod och goda hjärta undkom de att behöva fortsätta leva i denna misär och Effie skonades ifrån att riskera att få sina valpar slitna ifrån henne när man väl tröttnat på dem.

Ingen är född med grymhet men det skär i våra hjärtan att barn vars naturliga instinkt är att värna om djuren, redan i tidig ålder fått lära sig att hundar är varelser utan värde och att man därmed kan behandla dem hur som helst. Ni som följer vår sida ser gång på gång exempel på hur illa hundarna far i Rumänien där så många människor inte har någon empati för dem överhuvudtaget. Vissa ser dem inte som levande och kännande individer utan bara som saker helt utan ett känsloliv. Enligt dem är hundarna inte människans bästa vän, utan människans bästa verktyg, enbart till för att utnyttjas. Vårt team går ofta ut i skolor för att hjälpa till att forma och utbilda nästkommande generation om hundars värde och känslor, för att skapa förändring på sikt. Giovani tog med sig både Effie och sina valpar samt den andra hunden han åkt ut för att rädda med sig till vårt hägn i Suceagu och nu har de äntligen fått chansen att vila ut i tryggheten.

Hundar är otroligt förlåtande varelser som trots att de fått vara med om grymheter ändå väljer att dela med sig av sin kärlek till oss varelser istället för att dra hela människosläktet över en kant. Men man får inte heller glömma bort att dessa valpar inte är ett blankt blad, utan det redan har hunnit svärtas ned av mänsklig grymhet trots sin ringa ålder och det kan sätta sina små spår i själen.

Vi vet inte med säkerhet vilka raser hon har i sin i dna-uppsättning med all sannolikhet är hon en blandras över flera generationer, men hon ser ut att ha en andel av den inhemska rasen ciobănesc românesc carpatin i sig, dock hur stor andel kan vi inte säga.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu