Brenda

Född Sept 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Brenda hittades av Alina vid sidan av vägen. Hon var förmodligen ganska nyligen påkörd av en bil och i ett fruktansvärt skick som du kan se på bilderna här. Hon var blodig och i chock, och hade även vad som kallas ”cherry eye”, d v s en tårkörtel som normalt finns på baksidan av blinkhinnan men som fallit fram. Alina tog henne försiktigt med sig i bilen och åkte raka vägen till en veterinär som vi ofta använder. Brenda var väldigt ankommen och lindades in i varma filter för att lindra chocken, och man undersökte henne för att se om hon även hade brutna ben, men hon hade mirakulöst klarat sig från det tack och lov. Hon hade inte heller några inre blödningar, men fick vara kvar hos veterinären ett par dagar för att säkerställa att inget skulle inträffa.

I dag har hon återhämtat sig helt och hållet och den lilla kraken som hittades har utvecklats till en positiv, framåt och glad hund som viftar på svansen som om den vore en propeller som du kan se här på filmen med henne och Bijou. De är i princip jämngamla och har mycket bus för sig i sin kennel men det är ändå långt ifrån ett värdigt liv att sitta i en kennel dag ut och dag in, och Brenda är redo för att börja sitt nya liv!

Hennes cherry eye kommer att åtgärdas när hon sövs, och tårkörteln kommer att sys in på rätt plats. Vi vill dock inte söva en hund i onödan, och därför avvaktar vi. Vi hoppas att du precis som vi faller för den här lilla virvelvinden. Hon är inte så gammal, men hon kommer inte att bli någon stor hund, utan förblir en liten hund även om vi inte kan ge exakta mått.

Hon kommer överens med alla hundar hon träffar, och vi tror att hon skulle fungera lika bra som ensamhund som att bo med andra hundar.

Hon är redo att komma när som helst en familj fastnar för henne då hon är fullvaccinerad och resklar.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu