Brandy

Född Juli 2019
Höjd ca 50cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

De söta systrarna Breezy och Brandy hittades tillsammans med flera syskon på en gata i byn Marisel. Det var en ömklig liten skara som låg hopkurad vid sidan av vägen när Alina passerade på väg i ett ärende. Det är en historia som vi är alltför väl bekanta med vid det här laget i ett land där valpar dumpas åt sitt öde hela tiden. Förmodligen har de en mamma som är ägd och som är okastrerad, mamman är antingen fri att springa som hon vill eller tjudrad i en kedja på gården som ett enkelt larmsystem som skäller när någon närmar sig. Det står klart i Rumäniens djurlagar att alla blandrashundar skall kastreras, men det är ingen som bryr sig om att se till att den lagen följs och därför är det här en historia som upprepar sig gång på gång på gång. Breezy, Brandy och syskonen togs in till vårt hägn, och det stod snart klart att några av dem hade smittats med Valpsjuka som är en sjukdom som alla hundar i Sverige vaccineras mot, det är en sjukdom som skördar många hundars liv varje år i Rumänien där knappt några vaccineras. Trots behandling och vård så var det bara Breezy och Brandy som klarade sig och de andra syskonen dog en efter en.

De här systrarna kämpade sig dock igenom sjukdomen och ut på andra sidan den så kom glada och spralliga valpar fram. I dag kamperar systrarna ihop i en egen kennel där de sysselsätter sig med bus, kamp och lek om dagarna. De har båda kommit över den rädsla de hade till en början efter sitt tidigare liv och efter att ha bott på veterinärmottagningen som såklart inte är det roligaste för en liten valp. Nu är de båda framåt och svansarna går i propellerfart när man kommer in och gosar lite med dem.

De här systrarna har haft en tuff start i livet men är nu redo för ett nytt liv i Sverige. Vi vet ju inte vem varken mamman eller pappan är men tycker oss se lite inblandning av lite rumänsk herdehund i dem. Tittar vi på de små fröknarnas tassar så tror vi att de blir lite större i storleken, förmodligen en bit över medium. Men vi kan ha fel såklart, inget är givet innan de är färdigväxta.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu