Boris

Född 2018
Höjd ca 50cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Bröderna Vlad och Boris räddades av vår godhjärtade Andi. Hon kontaktades av en snäll kvinna som kontinuerligt matat syskonen och försökt att hjälpa dem så gott hon kan trots att hon inte själv haft möjlighet att ta dem till sitt hem. Hon ville inte att de skulle behöva genomgå ytterligare en vinter ute i det vilda och bad därför om Andis hjälp. De har levt tillsammans med två av sina syskon ute i skogen i Rimitea och det var där som kvinnan fann dem. De alla har hängt ihop i vått och torrt och gjort sitt bästa för att försöka överleva trots de svåra omständigheterna och bristen på mat och en varm och trygg plats att vila ut på. En av de fyra har blivit adopterad av en snäll familj i Rumänien som valt att öppna sina hjärtan och hem åt en arm själ i nöd. Det tredje syskonet har blivit svårt misshandlad av några turister som blev arga över att den nödställda hunden stulit mat från dem. Vi vet inte vad som har hänt med den tredje hunden och vi har varit ute och letat efter den för att kunna för hen till tryggheten också men antingen har stackaren avlidit från sina skador någonstans eller så håller hen sig gömd från människor då detta trauma satt en stor törn i tilliten till folk. Vi hoppas att vi ska kunna få tag i även detta syskon och föra hen till tryggheten. Andi åkte upp dit och lyckades locka till sig Boris och Vlad som fortfarande litar på att det finns goda människor som vill dem väl och de skuttade glatt med henne in i bilen för att åka till vårt hägn i Fântânele. Här kan ni se ett videoklipp från när Andi räddade dem.

Nu har Vlad och Boris en egen kennel där de har en trygg hundkoja full av mjuk halm att krypa in i och kura upp sig i om nätterna. Samt mat och vatten så att de aldrig mer ska behöva känna det hemska vrålet av svält i magen. Andi berättar att de båda är riktiga charmknuttar som blickar framåt i livet på det där magiska viset som bara hundar kan. Călin har dessutom sagt att de båda är väldigt lugna individer som glatt funnit sig i sin nya tillvaro och njuter till fullo av att äntligen bli omhändertagna. De spenderar sina dagar med att leka med varandra och glatt ta emot allt kel som erbjuds. De har varsen blå tagg i sina öron som betyder att de blivit intagna av en annan organisation som har kastrerat dem och sedan släppt ut dem på gatan igen. Efter att det svåra de varit med om så anser vi att de förtjänar det bästa som världen har att erbjuda. Vlad och Boris har vittnat sitt ena syskon bli misshandlat. Det har resulterat i att trots deras levnadsglädje, så är de försiktiga till en början innan de insett att man endast vill dem väl. De kommer att behöva tid, tålamod och kärlek för att de ska inse att de är i trygga händer.

De är båda väldigt fästa vid varandra, och vi hoppas att de kan adopteras tillsammans då det hade tagit emot i hjärtat att se dem säras på efter att ha överkommit så många vedermödor som de har. Skulle du kunna tänka dig att adoptera dem båda så reduceras priset till 9000kr för dem båda.

De båda ser ut att ha den ungerska vallhundsrasen pumi i sig men hur mycket av deras dna som består av denna ras vet vi inte då de med all sannolikhet är gatublandraser över flera generationer. Men med det sagt så kommer det nog att innebära lite pälsvård åt den som adopterar en av dessa sötnosar. Rasen pumi har beskrivits som en ”en trogen vän som aldrig sviker och alltid står på din sida. Och massa skratt, i varje pumi finns en clown!” och ”en sprättig, vacker, känslig, vass, blixtsnabb, förbaskat smart arbetsmyra full av humor och egen vilja”. Alltså är dessa killar med all sannolikhet några vovvar som kommer att uppskatta ett aktivt liv som kan ge dem utlopp för sin energi och den stimulans de behöver för att känna ro i kroppen. Vi längtar till att få se dem sätta tassarna på svensk mark och välkomnas in i sina egna föralltid-hem. Om du känner att du kan erbjuda det liv som ser till att antigen Vlad eller Boris lever sitt bästa hundliv är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan.

Uppdatering november 2020: Videon nedan gör oss så otroligt varma i hjärtat. Som ni kan se är det två hundar som glatt viftar på svansen, busar med varandra och gladeligen tar emot kel från vår fotograf Diana. Anledningen till att vi blir så glada av detta är eftersom dessa två killar var otroligt skygga och nedstämda när de först kom till vårt hägn. Hos oss har bröderna, för kanske troligtvis första gången i sitt liv fått vara med om mänsklig omtanke. De har äntligen vågat komma ur sina skal och vågar lita på att det även finns goda människor som vill dem gott och som kommer att ta hand om dem. Det är så rörande och fint att se att de kommit några steg på vägen till att ärren i själen ska läkas. Nu äntligen vågar de slappna av och vara som vilka hundar som helst som bekymmersfritt kan busa utan att vara rädd för att något hemsk kommer hända när de släppt ner sin gard. Dessa bedårande bröder letar efter sina föralltid-hem där de kan fortsätta sin utveckling och äntligen få leva som älskade familjemedlemmar. Finns det någon som känner att deras hjärta ömmar lite extra för de som fått vara med om den grymma sidan av mänskligheten? Vi tror att Boris och Vlad kommer att bli helt ljuvliga familjemedlemmar så länge man har tid och tålamod för att låta dem blomstra ut i sin egen takt.