Bodhi

Född Sept 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 7500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Rumänien är fortfarande ett ungt land som i sitt försök att återhämta sig från kommunistregimen, kämpar emot korruption och strävar efter att etablera sig som en modern demokrati. På grund av detta råder det fortfarande mycket fattigdom bland folket och en del av folket lever i stor utsatthet, vilket gjort att många slumområden i städerna upprättats. Där både människorna och djuren kämpar på och lever en dag i taget, känslan av hårt lidande hänger i luften och det skär i hjärtat att levande varelser tvingas leva på detta vis i dagens samhälle. Denna fina hundfamilj bestående utav mamma Effie och sina valpar Aslan, Bodhi, Briana, Devon, Donatello, Luciano, Mazarica, Nymeria och Zoella kommer från slummen utanför Suceagu.

Giovani som arbetar i vårt hägn hade åkt till slummen då han hade hört rykten om en hund som fanns där som folk hade hotat att döda, för att man hade tröttnat på att rände runt så många hundar där. När han befann sig där kom en snäll kvinna fram till honom som hade hört om vårt hägn och arbete och undrade om Giovani hade möjlighet att även ta med sig Effie och sin familj. Hon hade sett hur barnen i familjen som ägde Effie brukade sätta rep runt halsen på valparna och släpa runt på dem som livlösa, ickekännande objekt i någon form av elak lek. Hon var rädd för valparnas liv och om de inte hade avlidit genom denna form av ”lek”, var hon rädd att ägarna skulle ha ihjäl dem eller dumpa dem inom snar framtid efter att barnen tröttnat på att ”leka” med dem. Medan detta pågick tvingades mamma Effie att hjälplöst stå och se på hur sina dyrbara små valpar behandlas illa enbart för mänsklig underhållning. När hon försökte gå emellan och säga ifrån att de skulle låta hennes barn vara blev endast bortsjasad därifrån och tillsagd. Hon fick istället dra sig undan till en trygg vrå för att inte själv riskera att få mer skäll när hon endast försökt att försvara sin familj. Den godhjärtade kvinnan ville att detta skulle fortgå eller att något värre skulle riskera att ske utan tack vare hennes mod och goda hjärta undkom de att behöva fortsätta leva i denna misär och Effie skonades ifrån att riskera att få sina valpar slitna ifrån henne när man väl tröttnat på dem.

Ingen är född med grymhet men det skär i våra hjärtan att barn vars naturliga instinkt är att värna om djuren, redan i tidig ålder fått lära sig att hundar är varelser utan värde och att man därmed kan behandla dem hur som helst. Ni som följer vår sida ser gång på gång exempel på hur illa hundarna far i Rumänien där så många människor inte har någon empati för dem överhuvudtaget. Vissa ser dem inte som levande och kännande individer utan bara som saker helt utan ett känsloliv. Enligt dem är hundarna inte människans bästa vän, utan människans bästa verktyg, enbart till för att utnyttjas. Vårt team går ofta ut i skolor för att hjälpa till att forma och utbilda nästkommande generation om hundars värde och känslor, för att skapa förändring på sikt. Giovani tog med sig både Effie och sina valpar samt den andra hunden han åkt ut för att rädda med sig till vårt hägn i Suceagu och nu har de äntligen fått chansen att vila ut i tryggheten.

Väl i hägnet tillsammans med sin trygga mamma och sina syskon spenderar dessa valpar dagarna med att härja och brottas med varandra. Hundar är otroligt förlåtande varelser som trots att de fått vara med om grymheter ändå väljer att dela med sig av sin kärlek till oss varelser istället för att dra hela människosläktet över en kant. Men man får inte heller glömma bort att dessa valpar inte är ett blankt blad, utan det redan har hunnit svärtas ned av mänsklig grymhet trots sin ringa ålder och det kan sätta sina små spår i själen. Nu letar vi efter föralltid-hem åt dem som kan hjälpa till att ge dem det som de skulle ha fått från första start – kärleksfulla hem där de kan leva som värdesatta familjemedlemmar och behandlas med omtanke och respekt. Utifrån de erfarenheter de har haft så tror vi inte att dessa valpar passar i hem där det finns yngre barn. Som ni kan se i videon nedan är de ett underbart och glatt gäng som vi tror kommer att bli helt ljuvliga kompanjoner åt dem som väljer att öppna sina hjärtan och hem åt dem. Vi vet inte vad det är för raser i sig, de är med all sannolikhet herdehundsblandraser över flera generationer som majoritet av hundarna i Rumänien. Därför vet vi inte heller exakt hur stora de kommer att bli som vuxna, kanske brås de på mamma Effie som är cirka 55cm hög eller så brås de på sin okända pappa. Att få äran att vinna en av dessa sötnosars förtroende och tillsammans få guida dem till att bli självsäkra individer, är något av de mest fantastiska resorna man kan göra ihop med en hund. Det är något ödmjukt och kärleksfullt som skapar ett otroligt band till sin hund. Vill du få lyckan att vända om för en valp som haft en taskig start i livet så kanske en av dessa gobitar är rätt för dig.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu