Bobica

Född 2011
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Vår fina senior Bobica har levt sitt liv på gatorna i Cluj och hade oturen att bli fångad och tagen till Ecarisaj som det kommunala dödshägnet kallas. Både Vasile och Alina är där ofta och de såg Bobica tyna bort i ett mörkt och fuktig hörn där han satt med rinnande ögon långt bort från allt vad dagsljus heter. Som tur var så en dag fanns det möjlighet med plats i hägnet och då tog de honom helt enkelt med sig tillbaka till ASIPA.

Bobica tycker om alla hundar och alla människor. Han har inte längre ett enda problem i världen tycker han, men vi som vet att han skulle kunna ha det så oändligt mycket bättre än vad han har nu, vi önskar en bättre tillvaro för de år han har kvar än att sitta i ett skälligt och stressigt hägn. Bobica är lugn som det anstår en äldre herre och han vill inget hellre än att gosa, men när det finns en liten stund över för Alina att dela ut några kärleksfulla klappar till hundarna så hamnar han längst bak i kön och tar sig inte förbi alla de unga och hoppiga hundarna som har kastat sig fram och står först i kön.

Bobica har tyvärr överkompenserat sin tidigare tillvaro och ätit upp sig till en alldeles för hög vikt. Maten ställs ju ut till alla hundar samtidigt, och de som inte är så hungriga går därifrån och Bobica som levt sitt liv i svält och umbärande har passat på att länsa de matskålarna och har nu en rondör som han behöver bli av med. Bobica är ju inte heller den som längre har lust att stoja runt med de andra hundarna så det har ju också hjälpt till att bli överviktig.

Vill du ge Bobica ett hem för hans sista år så hoppas vi att du tänker som en annan adoptör som adopterat Babben från föreningen tidigare. Hon skriver såhär:

”Berättelse från Anna-Karin Dahlkvist som adopterade en gammal hund

”Jag får så många frågor och undringar om varför vi skaffade Babben. En gammal gatuhund från Rumänien med en uppskattad ålder på 8+. Den kan ju dö vilken sekund som helst fick jag höra. Jo, visst är det så, men det var just det som fick oss att välja just en senior. Att få låta en gammal hund få leva sina sista år i total kärlek med allt vad det innebär. Att äntligen få känna värme och trygghet, aldrig somna hungrig och slippa få stryk av andra hundar just bara för att man är gammal och saktmodig. Babben anlände från Hundar söker Hem för snart 3.5 år sedan.

En liten mager tanta med de mest bedårande ögon jag sett. Ett litet väsen som lyftes över i mina armar. Det var som att hålla ett litet barn i famnen. Hon satt skakade i min famn hela vägen hem och jag tror eller vet att det var då vårt starka band knöts. Väl hemma smög hon runt och nosade med svansen klistrad under magen. Vi hade ju inte en susning av vad denna äldre dam varit med om. På Hundar söker Hem visste man inget heller då man hade hittat henne på det kommunala hänget och insett att denna lilla damen inte hade det lätt. När jag satt där på golvet i köket med mina köttbullar denna första dag och hon vänder sitt lilla grånande ansikte med bedårande ögon emot mig så brast det. Lilla älskade hund! Vad i herrans namn har du varit med om och vad har du fått genomgå i ditt liv? Hur kan någon ens komma på tanken att överge dig? Blev du för gammal för att utföra arbetet eller var du helt enkelt en börda? Hon vill vara alla till lags så att det gör ont i mig. Hon besitter en vishet som är så stark att man häpnar och hon är godheten själv. De som en gång träffat denna dam frågar ALDRIG varför man skaffar en gammal fd gatuhund. De VET varför man gör det. Så Tack älskade gamla Babben för att du berikar vårt liv och Tack för att du öppnat vårt hem och våra hjärtan för framtida gamla gatuhundar för helt klart blir även nästa gatuhund en senior.”