Bob

Född Aug 2020 - Finns i Mellansverige
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Vår bedårande Bob har precis påbörjat sin spännande resa som svensk hund och är inte helt införstådd i detta nya, märkliga land med alla nya företeelser. Men han tar det som det kommer med sin modiga men ändå försiktiga inställning. Han är djärv, levnadsglad och positiv kille som gärna svansar efter en. Han har dessutom ett charmigt underbett som bidrar till hans sockersöta attraktion. Då han inte ännu är van vid livet i Sverige är han inte ännu rumsren men gör gärna ifrån sig ute och det kommer att falla på plats inom kort med fortsatt beröm. Han vill så gärna vara modig men behöver fortfarande få mer erfarenhet i sin lilla ryggsäck och ett mer stabilt tassfäste för att veta att människor är vänliga och att våra stora vida värld har mycket roligt att erbjuda den som vågar ta för sig av den. Det här med barn är ett helt nytt koncept för Bob och han tycker de är oförutsägbara och smått obehagliga, han hade mått bäst i ett hem utan barn. Han är inte van vid det märkliga påfundet av koppel och behöver tränas där samt att människor utomhus inte är någon fara. I familjehemmet där han nu bor är han go och kärleksfull mot alla människor och hundar som han stöter på och leker mer än gärna med dem. Han en sprättig valp som inte helt funnit sin plats här i världen och kan bli lite kavat i leken ibland. Han är inte helt införstådd i det här med katter och att man inte kan leka på samma sätt med dem som med andra hundar, om det finns katt i hans framtida hem kommer det att behövas kärlek, engagemang och tålamod att guida honom på den fronten. Vi tror att Bob kommer att älska att få komma till ett hem som har en inhägnad trädgård där han kan fara runt och busa av sig. Allt som allt så är Bob en underbar ung grabb som kommer att bli en rolig och go levnadskamrat åt den som väljer att dela sitt liv med honom.

Här kan ni läsa mer om Bobs bakgrund: En kväll i slutet av augusti skrev vår veterinär Andra till oss, då hon hade sett ett inlägg på Facebook om denna mamma och sina valpar. Hon frågade oss om vi kunde hjälpa henne och självklart så sa vi ja. Denna tik med sina nio små valpar hade hittats ensamma och utsatta för alla faror som förekommer när man lever på gatan. Givetvis skulle vi inte vända blicken bort när vi har möjlighet att ta in dem och ge dem den kärlek och omsorg som de behöver. Samt fina, godhjärtade Andra som inte bara bläddrade förbi på Facebook och kollade på något annat trevligt och ignorerade ropet på hjälp som lagts upp.

Vi vet inte om det är så att mamma Adele levt på gatan hela sitt liv eller om hon en gång varit en ”ägd” hund som inte varit kastrerad för att sedan dumpas så fort hon blivit dräktig då hennes så kallade ägare inte velat behöva bekymra sig med ansvaret av att ta hand om henne och sina avkommor. Det är en vanlig företeelse i Rumänien som resulterar både i att gatuhundsproblematiken fortsätter och ökar samt att många hundar mister sina liv då livet som gatuhund är fullt av faror. Som ni kan se gjorde hon sitt bästa för att hitta en så ”bra” plats som möjligt trots omständigheterna där hon kunde föda sina valpar och försöka hålla dem säkra.

Familjemedlemmarna har fått dessa namn: mamma Adele och valparna Beyonce, Bob, Elton, Elvis, Freddie, Marvin, Rihanna, Ringo och Shakira. Den fina hundfamiljen togs in av en snäll familj som agerat jourhem åt dem, tills valparna blivit större. Efter de vuxit till sig och det blev lite väl mycket för dem att ha nio vildingar i sitt hem kom hela familjen kommit till vårt hägn i Fântânele. I denna länk kan ni se ett videoklipp från när de flyttade till hägnet.  .

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu