Blondie

Född Mars 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Blondie hittades tillsammans med sina bror Ziggy och sin syster Ella i ett kommunalt hägn, det kallas Ecarisaj i Rumänien och vi benämner det även som ”dödshägn” just för att det är en avstjälpningsstation för hundar som hittas på gatan. Vi vet inte när syskonskaran hittades, kanske var det någon som ringde in och var besvärad över att den lilla kullen låg på gatan utanför dem. När Vasile som kontinuerligt åker till vissa kommunala hägn för att lämna foder såg syskonen i Ecarisaj där de satt bakom rostiga armeringsjärn i mörkret, så bestämde han sig för att ta ut dem därifrån. Så i förhoppningen om att vi kan ge dem ett nytt liv här i Sverige så tog han helt enkelt med dem tillbaka till hägnet där och då. Det berör honom alltid lite extra att se kontaktsökande hundar i början av livet sitta i ett evigt mörker utan möjlighet till en tillvaro värdig namnet. Sagt och gjort – de kom till ASIPA och i vårt hägn har de åtminstone solljus, vind i pälsen och lite fler kvadratmetrar att röja runt på. Inte heller livet i vårt hägn är ett liv för en hund. Varje hund i världen förtjänar promenader, smekande trygga händer, att kura ihop sig i soffan eller bädden om kvällen i fullständig trygghet. Det livet finns inte i Rumänien, och det finns inte i vårt hägn men kanske hemma hos dig?

Vi vet inte vem varken mamman eller pappan är så vi kan inte säga hur stora de blir, men de är runt medium i dag och vi tror inte de blir så väldigt mycket större. De tre syskonen är trygga tillsammans och det finns mycket bus och livsglädje i dem allihop när de brottas i sitt hägn. De är öppna och kontaktsökande i hägnet och Vasile är där och busar lite med dem när han har en liten stund över.

Blondie påminner nästan om en gul labrador, men det är hon inte, förmodligen en gatukorsning i generationer. Men hon är vansinnigt vacker och har tonvis med charm.