Blizzard

Född 2016 - Finns i Borensberg
Höjd ca 55-60 cm
Vikt ca 20 kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Blizzard har inte varit så länge i Sverige utan kom i början av maj, men befinner sig nu i ett familjehem i Borensberg och därfrån söker han sig nu ett för-evigt-hem. Blizzard är helt rumsren och han räds just ingenting alls här i världen vilket är alldeles särskilt märkvärdigt med tanke på hans bakgrund som du kan läsa om lite längre ner. Han är rumsren, åker så hemskt gärna bil mot nya äventyr, han älskar människor och ju fler han får hälsa på desto bättre. Han är en virvelvind med charm som kommer överens med alla hundar och människor. Kanske ligger det i rasen, kanske är det bara just Blizzard som fötts med solsken i blick och en in i vassen bestämdhet att han nog ska kunna besegra människor med sin charm och sin isblåa blick. Då Blizzard i allt väsentligt förmodligen är en Siberian Huskey (men vi svär inte på att han är renrasig sådan) så visar han ju just tecken på det som man kan förvänta sig av den rasen. Han har en stor energi, och är sprallig som få, pratar gör han gärna och ofta, plus högljutt om det är något viktigt han behöver säga. När Blizzard kom till hägnet fick han några epilepsi-anfall och fick därför medicin för dem. Vi tänkte att det kan vara kopplat till stress då det ofta kan vara en utlösande faktor, och  därför väntade vi oss att det skulle komma när han bytte miljö till Sverige trots hans medicinering, men sedan han kom så har det inte varit något alls, så nu har vi halverat hans medicinering men fortfarande inte sett något. Det är dock något du som adoptör behöver vara medveten om att han eventuellt kan få, och att han möjligen kan behöva fortsatt medicinering i sitt liv.

så hur var det då med hans bakgrund? Jo, det är alltid vedervärdigt när hundar hålls i korta kedjor och blir sittande dag ut och dag in, år ut och år in, vinter som sommar. I bästa fall har de hundkojor att söka skydd i – det är det öde som varit Blizzards liv sedan han var liten valp. Långa händelselösa dagar, aldrig få röra på sig och få utlopp för sin energi, aldrig någon uppmärksamhet eller kärlek.

Vasile fick ett tips från en person som ringde upp honom och som led med Blizzard och hans öde och Vasile om att hjälpa hunden, och redan dagen efter så åkte Vasile till den adress han fått för att hjälpa honom. Där såg han direkt Blizzard som blev som tokig av glädje när Vasile kom och ägnade honom lite uppmärksamhet och studsade så gott han kunde förmå i sin kedja för att visa hur fantastiskt roligt det var att någon såg honom. Det blev ett allvarligt samtal med ägaren som inte tog speciellt illa vid sig utan tyckte det var en självklarhet att det var så det skulle vara – hundar hörde hemma i kedjor. Blizzard funktion i livet var att vara en enkel larmanläggning som skällde om någon närmade sig huset. Det hela slutade med att Vasile helt enkelt tog Blizzard med sig och lastade in honom i bilen och tog honom med tillbaka till hägnet. Du ser bilderna här hur lycklig han var när han kom in i hägnet och de kedjor han suttit i.

Huruvida Blizzard är en renrasig Siberian Huskey eller inte det låter vi vara osagt. I våra ögon påminner han i allt väsentligt om en i alla fall, och Alina berättar att hon tycker att han är precis som en. Han har precis som en Huskey gott om energi, är social med människor och trivs bra med andra hundar. Vi upplever inte att han blivit slagen eller liknande utan han är helt orädd och nyfiken på allt det nya som han nu upplever. Tillvaron i ett hägn är enahanda och väldigt tråkig för hundarna då det är samma rutiner varje dag med för lite stimulans, men för Blizzards del så är det ändå en ny frihet mot hans tidigare liv som han njuter i fulla drag av och när någon råkar passera hans kennel så vill han gärna ta tillfället i akt att gosa som du kan se på den här filmen.

 

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu