Blizzard

Född 2016
Höjd ca 55-60 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Bokad

Det är alltid vedervärdigt när hundar hålls i korta kedjor och blir sittande dag ut och dag in, år ut och år in, vinter som sommar. I bästa fall har de hundkojor att söka skydd i – det är det öde som varit Blizzards liv sedan han var liten valp. Långa händelselösa dagar, aldrig få röra på sig och få utlopp för sin energi, aldrig någon uppmärksamhet eller kärlek.

Vasile fick ett tips från en person som ringde upp honom och som led med Blizzard och hans öde och Vasile om att hjälpa hunden, och redan dagen efter så åkte Vasile till den adress han fått för att hjälpa honom. Där såg han direkt Blizzard som blev som tokig av glädje när Vasile kom och ägnade honom lite uppmärksamhet och studsade så gott han kunde förmå i sin kedja för att visa hur fantastiskt roligt det var att någon såg honom. Det blev ett allvarligt samtal med ägaren som inte tog speciellt illa vid sig utan tyckte det var en självklarhet att det var så det skulle vara – hundar hörde hemma i kedjor. Blizzard funktion i livet var att vara en enkel larmanläggning som skällde om någon närmade sig huset. Det hela slutade med att Vasile helt enkelt tog Blizzard med sig och lastade in honom i bilen och tog honom med tillbaka till hägnet. Du ser bilderna här hur lycklig han var när han kom in i hägnet och de kedjor han suttit i.

Huruvida Blizzard är en renrasig Siberian Huskey eller inte det låter vi vara osagt. I våra ögon påminner han i allt väsentligt om en i alla fall, och Alina berättar att hon tycker att han är precis som en. Han har precis som en Huskey gott om energi, är social med människor och trivs bra med andra hundar. Vi upplever inte att han blivit slagen eller liknande utan han är helt orädd och nyfiken på allt det nya som han nu upplever. Tillvaron i ett hägn är enahanda och väldigt tråkig för hundarna då det är samma rutiner varje dag med för lite stimulans, men för Blizzards del så är det ändå en ny frihet mot hans tidigare liv som han njuter i fulla drag av och när någon råkar passera hans kennel så vill han gärna ta tillfället i akt att gosa som du kan se på den här filmen.

Tyvärr har det visat sig att Blizzard har epilepsi. Han har fått ett par anfall efter han kommit in i hägnet och har nu börjat få medicin för att förhindar fler anfall. Vi är rädda för att stressen i hägnmiljön inte är gynnsam för epilepsin, och därför letar vi med ljus och lykta efter ett jourhem i Rumänien i väntan på att han ska bli adopterad. Som du förstår så är sådana jourhem inte enkla att hitta, och det är långt ifrån optimalt. Dett är anledningen till att Blizzard adopteras ut till handikappris.