Blenda

Född ca Juni 2017
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Blenda, våran fyrfota hjältinna, hittades på ett fält strax utanför en by några mil utanför Cluj. Vasile fick ett samtal från en kvinna som hört talas om vårt arbete, och hon berättade att ute på ett fält strax utanför byn så fanns det en hund med små valpar, och kvinnan undrade om Vasile kunde komma och ta hand om tiken och hennes små. Det här var på sen eftermiddag så det var först dagen efter som Vasile åkte till platsen för att rädda Blenda och hennes valpar, när han kom fram och närmade sig så såg han att av de tre valparna var det bara en som fortfarande var i livet. De andra två valparna var tyvärr bortom all räddning och redan döda. Inom parantes sagt så är det just detta fruktansvärda lidande som små valpar möter under korta levnadsveckor som gör att vi arbetar så intensivt med kastreringskampanjer. Hursom, Vasile lockade in den lilla valpen och när den pep till förskräckt av att helt plötsligt befinna sig i någons famn så kom Blenda som ännu hållit sig på lite avstånd farande för att se vad hon kunde göra för sin enda återstående lilla valp, och då gick det lätt att ta in henne också. När båda var tryggt inne i transporten fick Blenda passa på att få sig massor med mat på sin färd tillbaka till ASIPA. Hennes lilla valp var vid infångande inte mer än ca 3 veckor gammal så den fick fortfarande nöja sig med den mjölk som Blenda kunde ge.

Som om Blenda inte haft nog med lidande i sitt relativt korta liv så har hon också förlorat det ena ögat. Hur det kan komma sig kan vi bara gissa, och det vill vi helst inte. Nu skulle man kunna tro att efter alla dessa hemskheter i Blendas liv så skulle hon ha fått nog av oss människor, men så är det inte. Blenda är väldigt social och kärlekstörstande och när Alina kommer in för att se till henne och valpen så viftar hon glatt på svansen och vill så gärna komma nära för att få uppmärksamhet. Hennes lilla valp kommer att läggas upp för adoption lite senare i sitt liv, men även den kommer att adopteras ut till Sverige.

Kan du finna i ditt hjärta att ge en sådan här underbaring ett hem, kärlek och närhet så vågar vi lova att du kommer att få mångfaldigt tillbaka, och spelar det egentligen någon roll att hon bara har ett öga? Eftersom vi får betrakta henne som handikappad så adopteras hon ut till reducerat pris.

Den här raggsockan kommer att bli den trognaste av vänner om du ger henne chansen.

Uppdatering: Nu får Blendas valp Stjärna komma hem till tryggheten i Sverige, och vi hoppas att Blenda får följa henne. Blenda är social, fungerar bra med andra hundar och en superdupergoding till hund!