Blanca

Född 2012 - Finns i Strängnäs
Höjd ca 50 cm
Vikt 25 kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 3 000 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Bokad

Blanca finns idag i Sverige men söker ett nytt hem. Hon är helt rumsren, går fint i koppel men kan bli lite dragig när hon blir exalterad. Bilåkning fungerar galant, att vara ensam ett par timmar går också bra. Hon skäller inte speciellt mycket utan det är mest ett skall om någon närmar sig. Hon har en stark jaktinstinkt och bör inte vara lös eller bo med annat än en hundvan katt. Barn är inga konstigheter för Blanca, utan de tycker hon om. Hundmöten i koppel är något som Blanca behöver öva på också då hon lätt varvar upp då. Anledningen till omplaceringen är att Blanca är en självsäker tjej med rejält med skinn på näsan, och det går inte ihop med den mjuka hanen i familjen som inte mår bra av att leva i Blancas skugga.

Familjen beskriver henne såhär: ”Blanca är en helt underbar hund med otroligt många fina sidor. Inomhus och på tomten är hon lugn och ligger helst i sin bädd och myser. Hon älskar att få uppmärksamhet och verkligen skiner upp när man pratar med henne. Hon har humor och får oss att skratta varje dag. Hon grimaserar och skrattar och vill helst att du aldrig ska sluta klappa henne. Hon har den ena roliga sovställningen efter den andra och somnar djupt på egentligen allt man lägger på golvet – stolsdynor, tidningar och dukar. Blanca är en hund man aldrig har tråkigt med. Hon älskar att bli ompysslad och ligger blickstilla när vi borstar henne eller klipper hennes klor. Hon är jättefin med barn och sänker huvudet när de klappar eller borstar henne. Hon har ett hjärta av guld och lever för att ge sin kärlek till alla runtomkring henne.”

Vackra Blanca har räddats från dödshägnet Ecarisaj av Alina som såg henne där vid ett av hennes besök. Blanca satt i ett mörkt, smutsigt och eländigt utrymme och när Alina gick förbi henne så började hon genast prata med henne. När Alina passerad henne igen så började Blanca prata igen och med det så visste Alina att där kunde inte Blanca sitta kvar, och det var så hon kom till vårt hägn.