Bimba

Född 2017
Höjd ca 40cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

De kommunala hägnen i vedervärdiga platser som upprättats utav den rumänska staten då de ansett att det är det bästa viset att få bukt på gatuhundsproblematiken. Syftet med dem är att ha en plats där man kan städa undan de hundar som ränner på gator och sedan låsa undan dem så att allmänheten slipper dem. De är platser som de osar misär och rädsla ifrån. De är skapta för att kunna utplåna de oönskade hundarna. Då hundars ses som skadedjur som inte har någon nytta är det inte många som protesterar emot denna behandling av hundarna utan istället vänder bort blicken, låter det fortgå och intalar sig själva att det inte har med dem att göra. I det kommunala hägnet i Câmpulung Moldovenesc är det vardag att en matskål slängs in i en kennel med 5-6 hundar och flera blir utan någon mat. De skakar i kölden utan halm eller möjlighet till någon värme i den rumänska vintern. Det är så många hundar på alltför liten yta som aldrig kommer ut, som aldrig får känna trygghet, glädje eller ens den allra minsta tillstymmelse till kärlek. Här kan ni se ett videoklipp från det hägnet – även om det får hjärtat att brista att se är det viktigt att kolla på för att kunna förstå en del av vilken helvetiskt tillvaro hundarna där har levt i. Personalen där bryr sig inte ett skvatt om hundarna, det är djurplågeri i en av sina värsta former. Här kan ni se ett annat videoklipp på hur Bimba haft det där.

Under december 2020 räddade våra djurhjältar 12 hundar från detta hägn. Om ni söker på ”hägnet i Câmpulung” på vår facebooksida kan ni läsa mer om vårt arbete med att försöka hjälpa och förbättra tillvaro för hundarna som vi inte kunde rädda.

En av de som räddade därifrån är söta Bimba. Här kan ni se ett videoklipp från när hon och de 11 andra räddades. Hon levde ett svårt liv och fick trängas i en liten kennel med många andra hundar som masspackats in där. Hon var en av de hundar som inte fått chansen att få någon av maten vid utfodringen och var därför hjärtskärande mager när hon först kom till oss. Andra berättade att de var otroligt rörande att få vittna hennes lycka och chock och över att få helt egen skål med mat som hon kunde äta i lugn och ro när hon först kom till vårt hägn.

Bimba har fått bära vittne till den allra fulaste sidan av mänskligheten och när hon först kom till vårt hägn var hon en orolig liten tjej som inte alls förstod att det även finns goda människor som vill henne väl. Väl i vårt hägn har hon fått bo inomhus hos Cristina tillsammans med de andra kortbena och kortpälsade hundarna som inte kan bo i utekennlarna. Det har varit till en stor hjälp för Bimba att hjälpa till att bygga upp hennes självförtroende samt förtroende för människor i allmänhet. Hon har gått från att tycka kel och omtanke är märkligt och otäckt till att självmant komma fram och be om gos, vilket är ett fantastiskt framsteg. I videon nedan kan ni se vilken gosfia hon har blivit. Vi tror att hon kommer att föredra ett fridfullt liv på landet där hon kan ta igen all den vila och omsorg hon förut gått utan i sin kamp för överlevnad. Då hon redan tvingats genomleva den stressfyllda miljön i det kommunala hägnet i Câmpulung Moldovenesc behöver hon numera få komma till en stillsam plats  och inte en brusig stadsmiljö, samt ett hem utan barn. Utifrån sin bakgrund anser vi att det bästa hemmet för Bimba är ett hem där det finns hunderfarna människor som har förståelse för det trauma hon varit med och som kan hjälpa henne att läka sina själsliga ärr.

Hon är en underbar liten tjej som är vänlig mot alla människor och djur trots allt hon varit med om, hon är en sann liten krigarinna. Vi tror att Bimba kommer att bli en helt fantastisk familjemedlem åt den som väljer att öppna sitt hjärta och hem för henne. Med tid, tålamod, kärlek och köttbullar kommer man att vinna denna söta tjejens förtroende, vilket är en ödmjuk och rörande resa att göra tillsammans med sin hund.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu