Bill

Född 2017
Höjd ca 55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Bellina, Belladonna och Bill blev alla räddade från ett dödshägn eller Ecarisaj som det heter på rumänska av en vän till Alina. Det här dödshägnet ligger ungefär 10 mil från vårt hägn i Cluj i en stad som heter Alba Iulia. Du kanske undrar vad dödshägn är för något? Det är ett bestialiskt och föga fungerande sätt som den rumänska staten försöker att hantera gatuhundsproblematiken med och som innebär att hundar fångas in på gatan av hundfångare och tas till Ecarisaj. De här dödshägnen är privat ägda och får betalt av respektive kommun för varje hund de fångar, sedan får de betalt för hundens uppehälle i 14 dagar innan kommunen slutar att betala. Som du säkert förstår så drivs inte dessa dödshägn av några djurvänner, utan de tjänar pengar på att ta in så många hundar som möjligt, och när de 14 dagarna har gått så avlivas hundarna och så snurrar det på i ett grymt pengahjul. Alinas vän har inte själv möjligheter att ta hand om de här tre hundarna som hon tog ut och bad därför Alina om hjälp att finna hem till dem och rädda dem från det grymma öde som de annars skulle mött. Vi i föreningen arbetar ju med kastrationskampanjer och försöker på alla sätt visa olika kommuner att det är ett mer framgångsrikt sätt att hantera gatuhundsproblemen på – för att inte tala om att det är ett humant sätt och det enda rimliga om man har en tillstymmelse till hjärta i kroppen.

I dödshägnen så är det hemska miljöer och beroende på tidigare erfarenheter och vilken typ av hund det är så blir de mer eller mindre märkta av sin tid där. Det är oftast kedjerökande, arga och underbetalda män som hanterar hundarna helt utan empati.

Bill är dock en självsäker kille som har lärt sig ett och annat på gatan, och en av de saker som han har lärt sig är att själv bedöma när människor är att lita på och just därför har han inte tagit så illa vid sig då han skiljer på gott och ont. Du ser här på filmen när han träffar Diana som hjälper oss med att ta bilder på hundarna. Det är första gången han träffar henne och han bestämmer sig genast för att det här är en riktigt trevlig människa, och han söker hennes klappar och gos och försöker ta igen allt det som han har förlorat tidigare i sitt liv. Den som adopterar Bill kommer att få en underbar familjemedlem som kommer att ge många glada skratt. Han är i sina bästa år och har livet framför sig. Att adoptera en äldre hund är faktiskt ofta lättare än att adoptera en valp, tro det eller ej. Bill är en intelligent och glad hund som hälsar att han mycket ser fram emot det liv i Sverige som han har hört berättas om och han undrar när det är hans tur att komma och få ta del av kärlek i mängder, promenader, att få bli någons bästa kompis och få uppleva nya äventyr tillsammans med sin människa.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu