Bianca

Född 2016
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Vår Bianca får våra hjärtan att blöda lite extra. Hon kommmer från Ecarisaj som de kommunala dödshägnen kallas. Där finns hundar som omilt och utan empati samlats in av hundfångare. De kommer sedan in till Ecarisaj och hamnar på fuktiga, smutsiga betonggolv och lämnas där sedan mer eller mindre åt sitt öde. Vasile är på just detta Ecarisaj minst en gång i veckan för att se vad han kan göra, och om det är hundar i speciellt behov av hjälp där. Vid ett sådant tillfälle såg han Bianca ligga i en hörna och var högdräktig i en omfattning som var nästintill obegripligt stort. Hennes revben stack ut kring hennes stora mage, och hon var lika mager som hon var dräktig. Hennes ögon lyste av skräck, och Vasile bestämde sig för att hon omgående behövde veterinärvård och lastade in henne direkt i sin bil och körde till en veterinär i Iclod en bit bort. Hennes våldsamt stora mage kan du se på bilderna här nedan som Vasile tog när han lastat in henne i bilen.

Hos veterinären gjordes kejsarsnitt där många döda valpar plockades ut ur hennes utspända mage. Hur och varför de dött är svårt att säga, Bianca visade själv på både uttorkning, illamående och sänkt allmäntillstånd så en förklaring kan vara att hon blivit utsatt för någon förgiftning med glykol eller liknande. Det händer att de som tycker att gatuhundar är besvärliga att ha i sin närhet lägger ut glykol för att ta död på dem. Efter det att hon återhämtat sig fick hon komma till vårt hägn hos ASIPA i Suceaug.

Bianca har råkat väldigt illa ut av människor och är därför lite skygg. Hon höll sig långt undan till en början, men har nu öppnat sig alltmer mot människorna i hägnet. Hon är väldigt intelligent och följsam, men hon behöver en adoptör som förstår hennes bakgrund och hennes erfarenheter, en adoptör som kan sätta sig in i hur grymt sviken hon har blivit av människor och som kan med kärlek och tålamod ge henne det självförtroende och den trygghet hon är i så stort behov av. Vi tror att det kan göras i en lugn miljö och bedömer inte att Bianca ska bo i varken en stadsmiljö eller tillsammans med barn.

Har du det där extrastora hjärtat som brinner för de utsatta kanske Bianca är något för dig. Hon har en sådan potential så vi hoppas verkligen hitta ett kärleksfullt hem till henne.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu