Bernadette

Född 2018
Höjd ca 55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Bernadette hittades av Alina på en parkeringsplats där hon irrade runt och letade mat utanför mataffären. När Alina fick syn på henne så var hon halvvägs ner i en papperskorg för att se om det fanns något ätbart för henne där. Alina kan inte vända ryggen till mot en hund som lider, och det har hon aldrig kunnat så hon lockade till sig Bernadette med hjälp av lite hundmat på burk som hon alltid har liggandes i bakluckan. Bernadette skuttade runt henne av lycka och stod och trampade med framtassarna för att få smaka, och med magen full med ett par förpackningar med mat så drog Bernadette en suck av lättnad och det var inga konstigheter för Alina att ta med henne i bilen för en färd tillbaka till hägnet. Bernadette satt och tittade ut genom fönstret på vägen tillbaka, helt tydligt tillfreds med att vara i Alinas närhet. Det är ju den effekten som Alina har på hundar, och vi som varit nere har sett på nära håll den magiska effekten hon har på hundar. Hon lyckas alltid förmedla en kärlek och ett lugn till dem som är helt häpnadsväckande.

Bernadette som vi beräknar är född under första halvan av 2018 har anpassat sig fint i hägnmiljön där hon får äta sig mätt varje dag. Nu ser vi inte längre revbenen sticka ut på henne utan hon har lagt på sig ett hull idag. Hon är en kärlekstörstande tik som gärna vill ha kel och gos som du ser på filmen när vår fotograf Diana tar ut henne ensam på gården för att få några fina foton på henne.

Bernadette har inte visat på några rädslor, och hon närmar sig de i hägnet med en liten försiktighet men när hon märker att de inte vill henne något illa så går svansen med högsta propellerfart och hon har mycket levnadsglädje inom sig som hon just börjar upptäcka. Vi hoppas få se henne här i Sverige där hon med en ny självklarhet kan upptäcka allt gott livet kan erbjuda. Hon är en fantastisk tik som har mängder att erbjuda den som öppnar sitt hem och sitt hjärta för henne.

Här kan ni läsa om när Frida som nyligen volonterade i hägnet och hennes rörande första möte med vår underbara Bernadette. “Jag öppnade den stängda badrumsdörren och såg en hund ligga oväntat på golvet (i brist på plats den dagen). När hon såg mig tryckte hon sig in i hörnet. Jag gick långsamt fram, satte mig på huk och väntade på att hon skulle komma fram. Hon gjorde sig så liten som möjligt och smög tillslut fram för att nosa; försiktigt men nyfiket. När hon insåg att någon fara inte fanns började svansen att vifta och kelandet kunde börja. Den här tjejen kelades det mycket med framöver. Hon är en otroligt snäll, tillgiven, mysig och gosig hund. En riktig familjehund skulle jag säga. Ibland fastnar man för en specifik hund för att den har det där ”lilla extra”. Bernadette var en av dom för mig. Hon har lämnat ett rejält tassavtryck i mitt hjärta. Eftersom jag själv snart har två hundar och inte kan ha fler, så hoppas jag att hennes föralltid-hem finns där ute någonstans. Där hon kan få all den kärlek hon förtjänar och vill ha”.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu