Benji

Född Okt 2017
Höjd ca 25-30 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Bokad

Föreningen Hundar söker Hem driver ju kontinuerligt kastrationskampanjer, och i slumområdet Pata Rat har vi en pågående kampanj för att minska antalet gatuhundar, och därmed alla de valpar som föds in till ett lidande. Vid ett av dessa besök så såg vi Benji, och han berörde oss extra då han fick dra på en fruktansvärt tovig, smutsig päls. När vi gosade lite med honom såg vi dessutom att han hade förlorat sitt ena öga. Vi förmodar att det har skett i någon form av slagsmål kring mat då det är svårt att hitta i det här området för hundar, och det är starkast som vinner. Benji är inte speciellt stor på jorden som vi har upptäckt nu när vi har tagit honom till vårt hägn och rakat av honom alla tovor, och den fruktansvärt smutsiga pälsen. Därunder finns en charmig, glad kille som strålar av lycka av att äntligen vara fri från sin kliande och jobbiga päls och som inte vill något annat än att upptäcka sin nya underbara värld, där mat serveras utan att han behöver klättra i soptunnor.

Benji är en öppen och frimodig hund som har haft en fruktansvärd start i livet, men han som de allra flesta andra hundar lever här och nu, och han tycker att livet i hägnet är toppen, och då har han inte ens en endaste aning om hur hundar lever här i Sverige. Benji är helt ljuvlig och väldigt framåt, och hur hans historia här i livet började och hur han hamnade i detta olycksalig område vet vi inte heller. Det vi vet är att detta är en hund som förtjänar en andra chans, han förtjänar att få veta vad det är att vara älskad, och han förtjänar som alla andra hundar det bästa. Bilderna är tagna bara dagarna efter att han kom in till oss.

Vi tror att Benji passar in i alla familjer, där han kan få leva som en del av familjen och få snarka på rygg i soffan och skutta runt på härliga promenader. Har du det hemmet att erbjuda honom? Bryr du dig inte om att han saknar ett öga? Älskar du små charmbollar till hundar? Då kan Benji kanske vara din framtida vän för livet.