Benita

Född 2017
Höjd ca 45-50cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

En lördagsmorgon i mitten av mars 2021 möttes Alina en känslofylld Julia vid hägnets grindar som precis hade räddat mamma Benita och sina valpar Dino och Dylan.

Här ska ni få höra hur det gick till. Julia hade bestämt sig för att åka till mataffären för att handla lite förnödenheter och för att komma dit från där hon bor, måste man köra förbi Pata Rât där det alltid kryllar av nödställda hundar. Pata Rât är även känt som ”Clujs soptipp”. Det började som en vanlig soptipp och har senare utvecklats till det värsta slumområdet i Cluj. Människorna och djuren där lever i stor misär och nöd mitt bland allt skräp, det är ett område på cirka 9 hektar som är uppdelar i olika läger. Pga grund av deras avskildhet från resten av Cluj har det bildats som en egen subkultur där och det osar av lidande från hela stället. När Julia nästan hade hunnit köra förbi slumområdet fick hon syn på en tik tillsammans med sina små valpar som sprang längs med vägen. Synen fick det att knyta sig i hjärtat på henne och hon kände att hon inte bara kunde köra förbi utan att göra något. Så hon stannade bilen och gav dem lite hundmat, som hon alltid har i bilen för just sådana här lägen, vilket de tacksamt tog emot. Hon såg att mamman var i ett dåligt och magert skick och att livet inte varit lätt mot henne. Blotta tanken på att åka vidare och handla mat åt sig själv efteråt medan hundfamiljen fick stanna kvar i Pata Rât och leta efter matrester var otänkbar. Vilket fick Julia att där och då bestämma sig för att hon inte bara kunde lämna dem för att fortsätta tvingas genomlida denna misär som livet tilldelat.  Så efter de fått i sig lite mat i sina magar lockade hon med sig dem i bilen och satte kurs mot h Hägnet, där de sedan togs emot med öppna armar, här  och här kan ni se två videoklipp från när hon och sina valpar kom dit. Tack vare Julias stora hjärta har denna familj äntligen fått chansen att kunna bli väl omhändertagna och nya möjligheter i livet har öppnats upp för dem.

Julia berättar vidare att Benita är en sansad tjej med inre frid, hon är inte den som hoppar upp på grinden för att få uppmärksamhet när man kommer nära hennes kennel, utan i stället väntar hon snällt och tålmodigt med en viftande svans på att man ska komma in och sätter sig sedan till rätta för att få en massa kel. Det allra bäst hon vet är att få gos och man märker tydligt att hon desperat försöker att ta igen all omsorg som hon tidigare har gått miste om. Med nya människor kan hon däremot fortfarande vara blyg mot till en början innan hon hunnit analysera situationen och försäkra sig om att man enbart kommer att vilja henne väl. När man väl vunnit hennes tillit är hon kommer den mysiga, kelsugna tjejen fram. Vi tror att Benita kommer att bli en helt ljuvlig levnadskamrat åt den som väljer att adoptera henne och välkomna henne in i sitt liv. Det kommer nog att kännas som fröjd för henne att få känna att hon äntligen kommit hem och bara får leva ett avslappnat liv som någons älskade familjemedlem.

Här kan ni se ett videoklipp på Benita tillsammans med Julia.