Belladonna

Född 2017
Höjd ca 55cm
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Bellina, Belladonna och Bill blev alla räddade från ett dödshägn eller Ecarisaj som det heter på rumänska av en vän till Alina. Det här dödshägnet ligger ungefär 10 mil från vårt hägn i Cluj i en stad som heter Alba Iulia. Du kanske undrar vad dödshägn är för något? Det är ett bestialiskt och föga fungerande sätt som den rumänska staten försöker att hantera gatuhundsproblematiken med och som innebär att hundar fångas in på gatan av hundfångare och tas till Ecarisaj. De här dödshägnen är privat ägda och får betalt av respektive kommun för varje hund de fångar, sedan får de betalt för hundens uppehälle i 14 dagar innan kommunen slutar att betala. Som du säkert förstår så drivs inte dessa dödshägn av några djurvänner, utan de tjänar pengar på att ta in så många hundar som möjligt, och när de 14 dagarna har gått så avlivas hundarna och så snurrar det på i ett grymt pengahjul. Alinas vän har inte själv möjligheter att ta hand om de här tre hundarna som hon tog ut och bad därför Alina om hjälp att finna hem till dem och rädda dem från det grymma öde som de annars skulle mött. Vi i föreningen arbetar ju med kastrationskampanjer och försöker på alla sätt visa olika kommuner att det är ett mer framgångsrikt sätt att hantera gatuhundsproblemen på – för att inte tala om att det är ett humant sätt och det enda rimliga om man har en tillstymmelse till hjärta i kroppen.

I dödshägnen så är det hemska miljöer och beroende på tidigare erfarenheter och vilken typ av hund det är så blir de mer eller mindre märkta av sin tid där. Det är oftast kedjerökande, arga och underbetalda män som hanterar hundarna helt utan empati.

Belladonna har tagit illa vid sig av sitt tidigare liv. Vi vet inte hur hon har haft det för hon togs in – kanske hon har råkat illa ut på gatan såväl som i dödshägnet, men hon har rädslor och litar inte alls på att alla människor vill henne väl. Den adoptör som fastnar för hennes vackra schäferaktiga ansikte bör också ha i åtanke att Belladonna behöver bygga upp sin tillit och kommer inte vara den hunden som slänger sig ivrigt i famnen på sin familj med ivrigt viftande svans, utan hon behöver få växa i självförtroende och tillit och då kommer en ljuvlig hund att växa fram. Den sidan hos henne skymtar vi redan i hägnet, men det är inte en miljö där hon kan få växa i självförtroende och tillit. Hon behöver en trygghet och hon behöver närhet, och det kommer enligt all vår erfarenhet att rikligt belöna den människa som tar henne under sina vingars beskydd. Hon är en toppentjej – nu behöver vi bara en adoptör som ser det också. På grund av att Belladonna har väntat mer än ett år på sitt föralltid-hem är adoptionskostnaden för henne reducerad.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu