Beatrix

Född Juli 2018
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Sötnosen Beatrix visar verkligen vad som är så fantastiskt med hundar – deras förmåga att leva här och nu och alltid hitta det positiva i sin tillvaro, för vem kan tro att denna charmerande solstrålen har varit utsatt så oerhört som hon varit. Vår veterinär Andra var i byn Abrud för att arbeta, när en person på plats berättade om en vit hund i närheten som råkat illa ut. En man hade blivit provocerad av hennes närvaro när hon sökt mat och kommit springande med en yxa, och Beatrix som inte lyckats fly fick bakbenet avhugget. Benet hade läkt till viss del, och Beatrix hade klarat sig men var fortfarande kvar i området och sågs till och från av den här personen som berättade för Andra om hennes öde. Med kvinnans hjälp så gick Andra genast iväg för att söka rätt på Beatrix, och hade inga problem med att hitta henne och locka henne till sig. Hon tog självklart med sig Beatrix tillbaka till hägnet och undersökte hennes ben närmare. Det hade självläkt, men inte helt och hållet och Andra tillsammans med andra i hägnet kom snart fram till att detta måste orsaka Beatrix smärtor och obehag och man åkte därför iväg med henne till en annan veterinär som fick amputera den lilla stumpen strax nedanför den stora lårmuskeln.

Beatrix tog hela operationen och tiden efter med stort jämnmod, och vi ser också i henne en tydlig förändring från den första tiden i hägnet när hon inte riktigt visste om detta att befinna sig där var något bra och skulle människorna vara snälla mot henne, tills idag när hon är en av våra största solstrålar i hägnet. Hon har en förtjusande sak för sig och det är att när något är riktigt bra, eller hon träffar någon som ger henne lite extra uppmärksamhet, då kisar hon med ögonen och ler stort med alla sina tänder i det mest bedårande smajl man kan se som du ser här på bilderna. Vem vill inte mötas av ett sådant leende? Hon är en riktig kelgris och vill gärna ha närhet och gos.

Beatrix går som handikappad och har ett nedsatt pris till 4 000 kr. Det finns dock inget handikappat hos henne i den bemärkelsen att Beatrix inte alls låter sig bekommas av detta utan flyger fram i full fart och har inga problem alls att hantera sin tillvaro på tre ben.

Den lyckoost som adopterar Beatrix – den drar jackpotten, det vågar vi lova. Charmigare och mer levnadsglad och positiv hund, det får man leta efter.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu