Bathilda

Född 2019
Höjd ca 30cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Söta lilla Bathilda räddades från byn Rădaia där hon hittades ensam och övergiven på gatan. Vi kan enbart spekulera men vi tror att hon en gång varit ägd och sedan övergivits där, då så här pass små hundar vanligtvis inte brukar överleva så länge på egen tass. Hur det kom sig att hon blivit dumpad vet vi inte men tyvärr är det en vanligt förekommande i företeelse i Rumänien som sker när ägaren av någon anledning tröttnat på sin hund och därmed väljer att avsäga sig sitt ägandeskap på det allra grymmaste viset. Alltså genom att ta den lilla varelsen som litar en än mest i hela världen trots att den kanske inte alltid blivit väl behandlad för att sedan köra långt hemifrån och släppa dem lösa för att inte bry sig om de klarar sig eller inte. Medan den stackars förvirrade hunden får se sin enda trygghet försvinna ifrån dem i horisonten.

Bathilda är en osäker tjej och vi vet inte helt vad hon varit med om förr men i nuläget är hon på alerten och känner lätt behovet att markera och ”tala med stora bokstäver” om hon inte känner att sina gränser och signaler blir respekterade. De i hägnet håller på att dagligen bygga upp hennes tilltro till människor igen och visa henne genom positiv förstärkning att hon inte behöver oroa sig och att ingen hädanefter kommer att göra henne illa. I början är hon som ni kan förstå då lite skeptisk till ens intentioner men när man väl vunnit hennes förtroende så är hon verkligen en rar liten tjej. Hon är kontaktsökande men vill hålla det på sina egna villkor. Hon kan även bli skällig när hon känner sig osäker vilket kan vara bra för dig som adoptör att veta. Denna tjej är som mest bekväm och vågar mer när hon har en stöttande hundkompis vid sin sida och vi ser gärna att det finns en annan, stabil hund i hennes framtida hem som kan hjälpa till och guida henne på hundspråk. På grund av hennes otroligt härliga och stora öron vilket ger henne ett riktigt charmigt utseende har hon kärleksfullt fått smeknamnet ”den lilla fladdermusen”.

Det kommer att behövas kärlek, tålamod, kunskap och köttbullar för att stötta henne till att bli en modig tjej. Men det är absolut inte omöjligt man behöver bara vara beredd på att det kan ta sin lilla tid och när man väl vunnit hennes förtroende kommer man att känna sig ärad att hon låtit just dig få hjälpa henne blomstra ut. Det finns inget mer fantastiskt än att guida en hund från en blygis till att sedan få visa henne att hon är helt trygg för första gången i sitt liv.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu