Banks

Född 2017
Höjd ca 35 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vår veterinärer Andra och Bobita var ute i en kastrationskampanj i området Maramures och var precis klara för dagen och på väg tillbaka när de såg en hund som satt helt ensam i vägrenen vid en starkt trafikerad väg. De stannade sin bil och gick ut och närmade sig honom samtidigt som de lockade på honom för att se hur han skulle reagera. De ville såklart vara väldigt försiktiga att inte skrämma honom så att han skulle fara ut i vägen bland alla bilar. Banks var dock inte det minsta skrämd av de två kvinnorna som närmade sig utan började vifta på svansen när han förstod att det var just honom de ägnade uppmärksamhet. När Andra kom fram till honom så satte hon sig ner på huk och sträckte fram handen som han intresserat nosade på och sedan klev han helt enkelt upp i hennes knä. Det var tydligt att Banks bestämt sig för att bli räddad och han tänkte inte lämna något åt slumpen, och i bilen så satt han tätt intill Andra, sökte hennes värme då han var både mager och det var isande kallt ute.

Andra beskriver honom som en väldigt social och lekfull kille. Hon har beräknat hans ålder till ca 2-3 år gammal när han hittades i början av februari 2020. Han fungerar bra med de andra hundarna och leker och stojar gärna när han får möjligheten till det på de dagliga språngmarscherna. Överlag är han annars en lugn hund som inte verkar gå upp i varv så lätt. Vi vet inte om han tidigare varit ägd eller inte, De hundar som håller till på vägar och i vägrenar är vanligtvis dumpade av någon. De håller sig sedan till vägen och springer fram och tillbaka väldigt vilsna och söker efter de som lämnat dem. Vi kan inte veta säkert som du förstår, men det är den troliga förklaringen till att Banks befann sig där. Ägda hundar i Rumänien får nästintill aldrig vistas inomhus, och de lägger på sig tjocka vinterpälsar och du ser vilken ståtlig sådan som Banks har just nu.

Banks lever sitt liv på ganska korta ben och frambenen är lite krumma , det är inte något som vi bedömer kommer att vara ett handikapp för honom på något sätt.

Söker du en härlig hund i ett väldigt charmigt format så kanske Banks är hunden för dig. Det kommer att bli mycket kel och mycket gos för den som väljer just honom till sin livskamrat.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu