Axton

Född Aug 2019 - Finns i Mellansverige
Höjd 65cm
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Tillgänglig

Axton är en sprallig och sprättig unghund som bott i Sverige i snart ett år. Han är en social och gosig kille som gärna vill ligga så nära som möjligt och mysa och verkar tro att trots sitt sin stora kropp att han är knähund som lätt kan få plats i famnen. Vi tror att han hade mått som allra bäst att bo som ensamhund där allt fokus läggas på enbart honom och hjälpa till att guida honom till att bli den bästa versionen av sig själv, samt utan katter eller småbarn. Axton älskar att vara ute i skogen och älskar att använda nosen och är otroligt duktig på att spåra upp olika djurspår, han hade mått bäst av att få fortsätta leva ett aktivt och stimulerande liv så att han kan få utlopp för all den unghundsenergi som finns inom honom. Ett liv på landet är det som hade Axton hade mått gott av att slippa det liv och stim som finns i en stadsmiljö. Han är helt rumsren och duktig på inkallning i spårlina men behöver träna på att gå i koppel och ensamhetsträning, där det är av stor vikt som med alla våra hundar att det görs med reko och snälla metoder samt tid och tålamod. Han är smart, lättlärd och det bubblar med potential och energi ur honom. Han älskar att gå på roliga äventyr i naturen där han ordentligt kan få sträcka på sina långa ben. Detta är en stor och härlig kille som kommer att ge rätt person en fantastisk levnadskamrat. Han är en oslipad diamant som letar efter rätt hem som kan ge honom möjligheten att stråla.

Här kan ni läsa mer om Axtons bakgrund: I utkanten av byn Suceaug där vårt hägn finns så är det som i de flesta andra mindre byar så är det fattigkvarter och i dessa så är hundarna särskilt utsatta. Är de ägda där så hålls de under hemska omständigheter som vår lilla Nori var ett exempel på. Alina åkte förbi där med sin bil och såg Nori stå tjudrad i en kort lina med en mängd små valpar som hon räknade till 7 stycken. Valparna var apatiska, och Nori själv såg både undernärd och utmattad ut så hon stannade bilen och gick och knackade på. Vår Alina som är en stor djurvän var som du förstår både upprörd och ledsen över det hon såg, och efter en ”livlig” diskussion med de s.k ägarna gick de med på att lämna Nori ifrån sig. Alina såg ju tydligt att valparna var sjuka då de hade diarré och allmäntillståndet var dåligt, och eftersom hon är noga med att inte ta in smittor i hägnet så åkte hon med den lilla familjen till en veterinär en bit bort som heter Andreea som undersökte den lilla familjen.

Andreea kom fram till att hundarna var infekterade med isospora som är en encellig parasit och generellt sett orsakar Isospora sällan sjukdom, men kan orsaka diarré hos unga valpar om smittrycket är högt. Ofta avläker diarrén av sig själv men man bör försöka motverka uttorkning och näringsbrist vilket var precis vad Andreea hjälpte till med och även en behandling med toltrazuril. Valparna är idag friska och Nori själv var aldrig infekterad men fick stanna hos Andreea hon också då de var så små att de fortfarande var i behov av henne. Nu när tack och lov hela den söta lilla A-kullen är fullt återhämtade så kommer de här upp för adoption, Axton, Aurora, Athena, Ashira, Arturo, Artie, Armani.