Axton

Född Aug 2019 - Mellansverige
Höjd 65cm
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Uppdatering från familjehemmet: Familjehemmet har lagt ner mycket tid på att hjälpa Axton med sin inre stress och det går framåt. Han har börjat att slappna av ännu mer med hjälp att tydliga rutiner så att han vet vad han ska förvänta sig. Dag för dag fylls hans ryggsäck sakta men säkert på med erfarenheter och hanteringsstrategier för att hjälpa honom att må så bra som möjligt. Han har även upptäckt det härliga fenomenet av att bara ligga och slappa i soffan, lite carpe diem liksom.  Det tar lite tid för honom att lita på människor men när han väl släppt in dem, så är han oerhört tillgiven.

Axton är en grabb som inte har det lätt i livet och som påföljd utav detta har han en stor inre stress, som han behöver hjälp med att få bukt på. Han har haft det kämpigt och är i behov av att få rätt stöttning i hur han ska kunna hantera alla intryck som finns i vår stora vida värld. Vad han behöver som allra mest är ett lugnt hem på landet där han kan få leva som ensamhund, utan katter eller små barn. Så att allt fokus och kärlek som han suktar efter kan läggas enbart på honom. Mot de som vunnit hans förtroende är han den mest kelsugna och mysiga killen som finns. Trots sin storlek så ligger han gärna och vilar nära eller ovanpå en. Detta är en kille som behöver att sin människa är van vid hundar som inte har haft det lätt och som kan ge honom den extra dos av tid och tålamod som han är i behov av för att kunna frodas. Han är en energisk kille som älskar att vara ute och härja och nosa i skogen, där trivs han som allra bäst.  Det som står högst upp på Axtons önskelista är att få chansen att varva ner och möjligheten att hitta sitt tassfäste. Han är helt rumsren och duktig på inkallning i spårlina men behöver träna på att gå i koppel och ensamhetsträning, där det är av stor vikt som med alla våra hundar att det görs med reko och snälla metoder samt tid och tålamod. Axton har även en del stress inom sig vilket gör att han blir lätt skällig och är något som han behöver arbeta på. Hundmöten i koppel är även något han har svårt för och behöver stöttning och att öva på. Han är smart, lättlärd och det bubblar med potential och energi ur honom. Han älskar att gå på roliga äventyr i naturen där han ordentligt kan få sträcka på sina långa ben. Detta är en stor och härlig kille som kommer att ge rätt person en fantastisk levnadskamrat. Han är en oslipad diamant som letar efter rätt hem som kan ge honom möjligheten att stråla. Detta är en stjärna som längtar efter att hitta rätt person som kan hjälpa honom att stråla.

Här kan ni läsa om Axtons bakgrund: I utkanten av byn Suceaug där vårt hägn finns så är det som i de flesta andra mindre byar så är det fattigkvarter och i dessa så är hundarna särskilt utsatta. Är de ägda där så hålls de under hemska omständigheter som vår lilla Nori var ett exempel på. Alina åkte förbi där med sin bil och såg Nori stå tjudrad i en kort lina med en mängd små valpar som hon räknade till 7 stycken. Valparna var apatiska, och Nori själv såg både undernärd och utmattad ut så hon stannade bilen och gick och knackade på. Vår Alina som är en stor djurvän var som du förstår både upprörd och ledsen över det hon såg, och efter en ”livlig” diskussion med de s.k ägarna gick de med på att lämna Nori ifrån sig. Alina såg ju tydligt att valparna var sjuka då de hade diarré och allmäntillståndet var dåligt, och eftersom hon är noga med att inte ta in smittor i hägnet så åkte hon med den lilla familjen till en veterinär en bit bort som heter Andreea som undersökte den lilla familjen.

Andreea kom fram till att hundarna var infekterade med isospora som är en encellig parasit och generellt sett orsakar Isospora sällan sjukdom, men kan orsaka diarré hos unga valpar om smittrycket är högt. Ofta avläker diarrén av sig själv men man bör försöka motverka uttorkning och näringsbrist vilket var precis vad Andreea hjälpte till med och även en behandling med toltrazuril. Valparna är idag friska och Nori själv var aldrig infekterad men fick stanna hos Andreea hon också då de var så små att de fortfarande var i behov av henne. Nu när tack och lov hela den söta lilla A-kullen är fullt återhämtade så kommer de här upp för adoption, Axton, Aurora, Athena, Ashira, Arturo, Artie, Armani.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu