Athena

Född Okt 2018 - Finns i Strängnäs
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Milda Athena kom till Sverige sommaren 2019 och är en lugn och ganska försynt hund. I dag bor hon i ett familjehem där hon fått rehabilitera sig efter att ha upplevt ett svårt trauma i den familj som adopterade henne. Traumat är inte kopplat till Athena på något sätt, men hon tog fruktansvärt illa vid sig av upplevelsen, och stängde efter händelsen helt av den yttre världen och slutade också att äta. Hennes ägare ringde oss i förtvivlan och bad om ett nytt hem då hennes bedömning var att Athena inte skulle klara att hämta sig i det hem där allt skett. Athena äter nu med god aptit och tar igen den förlorade vikten och har återhämtat sig fint. Hon är helt rumsren, går fint och snällt i koppel och hon kräver inte mycket aktivering annat än lite härliga promenader och att vara nära sin människa. Vi söker ett hem till henne som är lugnt beläget då Athena inte är förtjust i mycket buller och rörelse annat än på kortare besök i stadsmiljöer. Vi ser gärna att det är en mindre familj som adopterar henne som lever ett lugnare liv, och hon ska inte bo med barn, men det är inga problem om barn kommer på besök då hon bara går undan och lägger sig i sin korg och är helt ointresserad av dem. Athena mår bäst tillsammans med andra hundar, men hennes nya kompis behöver också vara en lugn och stabil hund och det ser vi gärna finns i hennes nya hem.

Trots att vårt mål är att hundarna ska komma till föralltid-hem de aldrig behöver lämna från första start, så var verkligen ödets mening att Verona och Athena skulle träffas genom att komma till samma familjehem. De två har verkligen blivit bästa vänner som hjälpt varandra att gå från sköra själar till självsäkra raringar. Vår dröm är att de får fortsätta att finnas i varandras liv och få leva lyckliga i alla sina dagar tillsammans. De är båda väldigt fästa vid varandra, och vi hoppas att de kan adopteras tillsammans då det vore tråkigt att se dem säras på då de har ett så fint band. Skulle du kunna tänka dig att adoptera dem båda så reduceras priset till 9 000 kr för dem båda. När ödet nu fört ihop dem så hoppas vi att de får förbli tillsammans. Vi förstår att det kan kännas som mycket jobb med två hundar men vi hoppas att det finns någon där ute som förstår hur viktig denna relation är för dem båda och för deras glädje och trygghet. De har verkligen varit varandras stöttepelare som har hjälpt den andra att överkomma sina osäkerheter och det hade varit hjärtskärande att separera dem när de funnit sig så väl med varandra. De gör allting ihop från härlig lek till att ligga och vila bredvid varandra och ge den andra ”love bites” som ni kan se här. Verona och Athena är verkligen varandras själsfränder och den som väljer att öppna sitt hjärta och hem åt dessa skönheter kommer verkligen att få två fantastiska tjejer.

Vad är då hennes bakgrund kanske du undrar? Athena kom in som valp tillsammans med syskonen Abbot och Arnold till dödshägnet som på rumänska heter Ecarisaj. Det är ett fruktansvärt ställe för alla hundar att hamna i och vi gör vårt bästa för att hjälpa dem genom adoption, men våra möjligheter är begränsade tyvärr. Vasile är ofta i Ecarisaj i Cluj för att göra sitt till för att hundarna ska behandlas väl där, och för att ta ut hundar därifrån när vi har plats i hägnet. Athena var en valparna i hägnet som hämtats upp av hundfångare och satt där helt hjälplös tillsammans med andra valpar, genom Vasiles hjälp så kom alla valparna ut därifrån och in i tryggheten i vårt hägn där villkoren för hundar är långt, långt bättre än i Ecarisaj, men ett hägn är inget hem. Vårt hägn är en tråkig och trist tillvaro där vi inte kan ge hundarna det de behöver annat än tryggheten och det basala i form av vatten, mat och skydd från väder och vind.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu