Asia

Född Okt 2018
Höjd ca 50 cm växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Fina Asia, vacker som en dag är hon och även om hon inte levt så länge så har hon ändå upplevt sådan smärta och så mycket elände. Det vi vet om Asia och hennes bakgrund började först i Mars 2019 då en man observerade att hon låg påkörd vid sidan av en väg, när han sedan stannade och skulle in på Apoteket så berättade han för apoteksinnehaverskan om hunden som låg en bit bort. Den här kvinnan har ett fint hjärta för djur, och stängde sin butik och stegade iväg för att söka rätt på hunden, och efter en rask promenad så hittade hon Asia vid sidan av vägen med brutet ben. Eftersom Asia inte kunde gå så lyfte kvinnan helt enkelt upp henne och stegade tillbaka samma väg och tog bilen till veterinären för att få hjälp till Asia. Veterinären opererade Asia och satte in en skena i benet för att stadga upp det under läkningsprocessen, och i April tog han bort skenan då benet läkt ihop. Ser du på filmen här så ser du att hon ännu inte har byggt upp de muskler i det skadade benet som mer eller mindre förtvinat under läkningen. Hon har även ärr på benet, och har en kallusbildning, det är en liten knöl som bildats vid benbrottet (runt frakturändarna bildas kallus, en hård substans bestående av bindväv och brosk. Allt eftersom ersätts kallusvävnaden med benvävnad). Vi kommer att söka upp ytterligare vår veterinär som hjälper oss vid svårare fall för att se om man kan göra något åt det som blivit opererat eftersom vi ser att hon har en hälta i dagsläget som vi gärna vill åtgärda. P g a detta så har vi henne uppsatt som handikappad för närvarande med nedsatt pris.

Som om allt detta inte vore nog för en hund att genomlida så har någon dessutom i början av hennes liv klippt av hennes båda öron, och även merparten av hennes svans. Vi kan bara föreställa oss denna skräckupplevelse och den smärtan som det innebar. Kanske ansåg de som gjorde det att det hade något syfte och kanske inte. Vi vet inte helt enkelt.

Nu kan man tro att en ung tik med dessa upplevelser skulle sky oss människor som pesten med tanke på allt hon upplevt under sitt korta liv, men så är det inte. Asia med sitt stora varma hjärta har förlåtit oss människor och söker ändå mjukt och försiktigt vår uppmärksamhet. Hon vill så gärna ha en smekning och även om vi ser henne bli undanskuffad av Willow här på filmen så ger hon sig inte, hon vill så gärna ha vår fotograf Dianas fulla uppmärksamhet och all den kärlek som hon kan få. Asia är helt enkelt en helt fantastisk tik med ett väldigt stabilt psyke som vem som helst kan skatta sig lycklig att få dela sitt liv med. Hon är ung och hon har säkert mängder med bus att erbjuda och mycket att ta igen, och vi hoppas hitta en adoptör som kan ta sig an henne och ge henne allt hon förtjänar och lite till. Den som adopterar Asia kommer att få en fantastisk vän för livet.