Arturo

Född Aug 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

I utkanten av byn Suceaug där vårt hägn finns så är det som i de flesta andra mindre byar så är det fattigkvarter och i dessa så är hundarna särskilt utsatta. Är de ägda där så hålls de under hemska omständigheter som vår lilla Nori var ett exempel på. Alina åkte förbi där med sin bil och såg Nori stå tjudrad i en kort lina med en mängd små valpar som hon räknade till 7 stycken. Valparna var apatiska, och Nori själv såg både undernärd och utmattad ut så hon stannade bilen och gick och knackade på. Vår Alina som är en stor djurvän var som du förstår både upprörd och ledsen över det hon såg, och efter en ”livlig” diskussion med de s k ägarna gick de med på att lämna Nori ifrån sig. Alina såg ju tydligt att valparna var sjuka då de hade diarré och allmäntillståndet var dåligt, och eftersom hon är noga med att inte ta in smittor i hägnet så åkte hon med den lilla familjen till en veterinär en bit bort som heter Andreea som undersökte den lilla familjen.

Andreea kom fram till att hundarna var infekterade med Isospora som är en encellig parasit och generellt sett orsakar Isospora sällan sjukdom, men kan orsaka diarré hos unga valpar om smittrycket är högt. Ofta avläker diarrén av sig själv men man bör försöka motverka uttorkning och näringsbrist vilket var precis vad Andreea hjälpte till med och även en behandling med toltrazuril. Valparna är idag friska och Nori själv var aldrig infekterad men fick stanna hos Andreea hon också då de var så små att de fortfarande var i behov av henne. Nu när tack och lov hela den söta lilla A-kullen är fullt återhämtade så kommer de här upp för adoption, Axton, Aurora, Athena, Ashira, Arturo, Artie, Armani.

Det är nu en liten sprallig skara som röjer runt, och som du kan se när vår fotograf Diana kom på besök för att ta bilder av dem så visste deras glädje inga gränser. De var så saliga över uppmärksamheten som plötsligt riktades mot dem att de riktigt kastade sig över henne. Mamma Nori är inte en så stor hund utan mäter ca 40-45 cm i mankhöjd och vi tror inte pappan var så stor heller. Därför tror, med betoning på tror för inget är säkert innan de är färdigväxta, att dessa små valpar kommer att bli lite mindre än mediumstora. Faller du också för någon av de här raringarna så är det bara att skicka in en intresseanmälan så hör vi av oss.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu