Arseni

Född Aug 2020 - Finns i Mellansverige
Höjd växer fortfarande - nuläget ca 55cm
Vikt ca 20kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Arseni är en av goaste unga killarna som ni någonsin kommer att stöta på. Han har inte bott i Sverige så värst länge, så han håller fortfarande på att bli varm i kläderna i att försöka vänja sig vid alla dessa nya företeelser som han stöter på. Han är en riktig myspropp som gärna sitter nära och gosa så man kan borra ner sina händer i hans mjuka päls. Detta är en lättlärd grabb som snabbt och lätt med hjälp av positiv förstärkning snappar upp nya grejer och vill gärna lära sig mer. Han kommer bra överens med andra hundar och är snäll mot barn även om det fortfarande är mycket nytt för honom då han inte tidigare stött på barn förrän han kom till Sverige. Katter har han inte träffat på i sitt hem men med tid, tålamod och köttbullar kan det gå hur bra som helst att lära honom att de är snälla varelser om det skulle finnas i hans nya hem. Han är duktig på att gå i koppel och är rumsren, kan vara ensam hemma i korta stunder. Han är lite blyg till en start när det kommer till nya människor och miljöer, vilket inte är så konstigt men så länge man stöttar och berömmer honom så går det hur bra som helst. Detta är helt enkelt en ljuvlig ung grabb som kommer att bli en fantastiskt levnadskamrat åt den som väljer att öppna sitt hjärta och hem för honom, samt har förståelsen för att han inte helt funnit sitt tassfäste ännu.

Här kan ni läsa mer om Arsenis bakgrund: Det känns som att vi upprepar denna historia allt för ofta, som en trasig skiva som hakat upp. Men återigen har vi ett sorgligt fall av oönskade valpar som fötts till en okastrerad tik och har varit ovälkomna innan de ens fötts. En av våra anställda i Suceagu känner en man vars tik nyligen fått valpar och han vill inte ha med dem att göra och hade de inte räddats av oss så hade han själv haft ihjäl dem. Den anställde berättade att denna tik brukar få en kull om året och att varje gång är det samma visa med valpar som mister livet så fort de föds. Vår anställde försökte förgäves att få honom att ta med sig tiken till oss och få henne kastrerad gratis men det vägrade han då han anser att det är en tiks syfte att föda valpar. Det är både fysiskt lidande att tvinga henne bära kull efter kull samtidigt som det är psykisk tortyr för henne att behöva få sina valparna bortslitna ifrån sig efter varje gång.

Det är en helt absurd logik att hävda att en tik ska föda valpar som man ändå inte vill ha. Då låter man liv efter liv födas endast för att dö och tiken får utstå trauma efter trauma när sina valpar slits ifrån henne gång på gång. Vi arbetar i en brant uppförsbacke med att försöka motarbeta denna mentalitet som råder, det är ett hotande tankesätt som leder till att flera djur får sätta livet till helt i onödan. Bara för att folk har intalat sig själva att djuren är satta på denna jord för dem att missbruka. Då det har börjat införas mer lagar kring djurskydd i Rumänien och större krav på att folk ska kastrera sina hundar för att minska gatuhundsproblematiken och lidande för djuren då många av de oönskade avkommor antigen has ihjäl eller dumpas för att klara sig på egen hand,  kommer denna man att anmälas för att detta inte ska få fortsätta att ske. Som sagt så driver vi en kastrationskampanj där folk kan få sina hundar kastrerade gratis hos oss, mannen hade inte behövt göra mer än att släppa av henne och sedan hämta henne några dagar senare efter hon återhämtat sig på vår eftervårdavdelning.

Alla valparna har korta små stumpar till svansar och vi vet inte om det är så att de är födda så eller om husse har kapat deras svansar. Det är en gammal tradition i Rumänien att stympa svansarna på sina herdehundar då man anser att det gör dem till bättre fårväktare då det blir svårare för rovdjuren att rycka tag i hunden. Men eftersom dessa valpar hade avlivats om vi inte hade räddat dem och husse inte hade några framtidsvisioner åt dem så kan vi inte veta med säkerhet hur det legat till i deras fall. Vår anställde fick med sig de sju små valparna men tyvärr inte mamman, vi hoppas att mannen kanske kommer att lämna ifrån sig henne också i framtiden då det liv han erbjuder henne inte är värdigt samt att verkar ändå anse att hon är mer av en odåga än ett uppskattat husdjur. Valparna har fått namnen Aleks, Arseni, Ellaria, Eros, Ferdinand, Leonidas och Stefanija.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu